gu_staw Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Mam dysk Seagate. Partycje ntfs. Przy instalacji systemu XP komputer sie wysypuje. Wpisuje fixboot nie pomaga Następnie. Fixmbr nie pomaga. Jak naprawić rekord rozruchowy. A bo jak wpisałem fixmbr to pisało cos takiego. Stwierdzono że komputer ma niestandardowy lub nieprawidłowy rekord rozruchowy. Co to może oznaczać Help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qvasiu Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 jeśli możesz sformatować dysk (nie masz danych których nie chcesz stracić), to proponuje to zrobić i założyć na nim FAT32 a nie NTFSa.. na pewno będziesz miał mniej problemów... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gu_staw Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Własnie miałem FAT32 ale tez nie dało sie zainstalowac XP. 98 chodził bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Wysypuje sie to znaczy? Napisz jaki komunikat sie pojawia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) witam:) no moze cos poradze, mialem podobny problem i jak sie potem okazalo dysk w biosie byl ustwiony w trybie odczytu CHS a jak wiadomo musi byc LBA, po trzyktrotenj probie instalacji XP dopiero sie zaczolem zastanawiac co moze byc nie tak,bo wczesniej myslalem ze to cos innego, ale zerknolem do biosa i przestawilem tryb i ruszyl bez problemu:) moze to ci pomoze a moze nie, ale warto sprawdzic:) acha jesli ten tryb byl jednak nieprawidlowy to nalezy jeszcze raz sformatowac dysk.powodzenia:) pozdroweczka:) Edytowane 9 Lutego 2005 przez Fireblade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...