jacex Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) 1. W/w płyta nie rozpoznaje Semprona 2500+ pomimo że bios najnowszy - F4. Flashowałem przy pomocy Q-flash z dyskietki, resetowałem, wszystko bez problemów. 2. Próbowałem różne biosy ale dopiero F3 rozpoznaje Semprona, a F4 dodaje obsługę EasyTune więc tylko te dwa wchodzą w grę. 3. Co gorsze - nie moge przestawić FSB, w biosie niby są opcje, ustawiam na 133, 166, 200 i tak zostaje, ale faktycznie ciagle jest na 100 - podczas bootowania jest athlon tm 1050Mhz, programy pod XP i Easytune pokazują to samo. Czy jest możliwość że bios aktualizuje się tylko częsciowo? Bez sensu... Edytowane 9 Lutego 2005 przez jacex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) Na tej płycie jest zworka odpowiedzialna za FSB 100 i Auto. Przestaw na auto i zadziała. Ciekawostka dodatkowa: nie wiem jak Twój egzemplarz, ale trafiłem taką w której nie działał reset biosu zworką. Dopiero wyjęcie baterii na dłużej zresetowalo bios :-| Edytowane 9 Lutego 2005 przez DeTe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Dzięki, zupełnie o niej zapomniałem z tym że u mnie dobrze działa to drugie ustawienie, swoją drogą opis tych ustawień w instrukcji jest dość dziwny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 moze tu mi ktos powie jakie sa opcje do OC tej płyty, chodzi mi bynajmniej cyz hjest zmiana napisacia na procku jak tak to o ile? czy jest zmiana napiecia na pamieciach czy sa ustawienia timmingów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...