Skocz do zawartości
kaczhor

Sieć W Domu I Neo

Rekomendowane odpowiedzi

mam w domu kompy na jednym jest neostrada a na drugim nic.1 na karte sieciową a 2 nie. jaką karte powinienam kupić do 2 i jak wogule to sie łączy trzeba do tego jakiegoś programu czy coś. bardzo bym prosił o opis instalacji krok po kroku dodam jeczcze że mam xp a i jeszcze jak potem podzielić neostrade żeby była na dwuch kompach i ile by to kosztowało odległość to 15m karol

Edytowane przez kaczhor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam w domu kompy na jednym jest neostrada a na drugim nic.1 na karte sieciową  a 2 nie. jaką karte powinienam kupić do 2 i jak wogule to sie łączy trzeba do tego jakiegoś programu czy coś. bardzo bym prosił o opis instalacji krok po kroku dodam jeczcze że mam xp a i jeszcze jak potem podzielić neostrade żeby była na dwuch kompach karol

1266410[/snapback]

bardzo prosto jest zrobić zeby neo bylo na dwoch kompach. na oby dwu masz karty sieciowe i w ustawiniach neo wyberasz zeby udostepnialo polaczenie na siec LAN wtdy XP zminie IP twoje na standartowe w drugim kompie musisz zmienic na DHCP czyli automatyczne ustawinia i szafa gra, Jedyny minus tego rozwiazania to ze musisz miec wlaczony komp z neo zeby drugi mial internet . ja tak mam i nienarzekam ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam w domu kompy na jednym jest neostrada a na drugim nic.1 na karte sieciową  a 2 nie. jaką karte powinienam kupić do 2 i jak wogule to sie łączy trzeba do tego jakiegoś programu czy coś. bardzo bym prosił o opis instalacji krok po kroku dodam jeczcze że mam xp a i jeszcze jak potem podzielić neostrade żeby była na dwuch kompach i ile by to kosztowało odległość to 15m karol

1266410[/snapback]

do drugiego kompa dowolna karta najlepiej na chipsecie realtek 20-30 zł

kabelek UTP z przeplotem 1-3, 2-6, 3-1, 4-4, 5-5, 6-1, 7-7, 8-8

1 wtyczka: białopomarańczowy, pomarańczowy, białozielony, niebieski, białoniebieski, zielony, białobrązowy, brązowy

2 wtyczka: białozielony, zielony, białopomarańczowy,niebieski, białoniebieski, pomarańczowy, białobrązowy, brązowy

wtykasz (powinny się świcić diody) na 2 kompie prawy przycisk na sieć, "konfiguruj sieć w domu lub małej firmie" "mój komputer łączy się przez bramę lokalną" "chcę zakończyć" i już powinno hulać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi