Skocz do zawartości
ivan06

Obudowa + 3 Wentylatory

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam dosc wysokie temperatury w mojej obudowie , tzn:

-dysk SAMSUNG 160GB 40C

-w obudowie 38C (CHIFTEC DRAGON)

-procesor AMD 64 3200+ 35C

-GF6800GT 50C

i mam taka mysl zeby kupic 1 wentylator 80x80(ARCTIC COOLING FAN PRO 2L TC) na przod obudowy , 1 80x80(ARCTIC COOLING FAN PRO 2L TC) nawiewajacy na dysk i 1 92x92(Zalman ZM-F2) na tyl wyciagajacy powietrze. Co myslicie o takim rozstawieniu??? bedzie chlodniej ??? czy lepiej zamiast tego wiatraczka nawiewajacego na dysk jakis radiator na niego zalozyc???

PS:zasilacz Tagan 420W

Prosze o szybka odpowiedz bo chce zamowic te wiatraczki jak najszybcej ,mam ograniczone fundusze na to, pozdrawiam ALL :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam ten sam dysk Samsunga, tylko że w obudowie Chieftec BX - wieje na niego wentylator 92mm.

Temperatury dysku nie przekraczają 18 C, więc twoje 40 :mur: ...

A co do zastosowania wentylatorów w budach Chieftec - WARTO!!! - a nawiew na dysk jak sam widzisz daje bardzo dużo...

Tylko, jeśli można zasugerować, to odradzałbym Zalmana 92mm, a na jego miejsce polecił Y.S-Tech 92mm;

mam takie dwa w obudowie i są naprawde ULTRA SILENT przy świetnych parametrach przepływu powietrza...

a temp obudowy nie przekracza 33 C, ale to duża zasługa 2x80mm Papst wyciągających powietrze na tyle obudowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi