amator69 Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Witam, mam problem. Majac windowsa xp na partycji c, zainstalowalem z dosa windowsa 98 na partycje d, teraz przy kazdym botowaniu odpala mi sie w98 i niemam zadnego wyboru systemu operacyjnego ;( jak odpalic xp'ka? i co zrobic zebym mial mozliwosc wyboru windy przy botowaniu? prosze o pomoc.. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 w faq masz opisane jak sie instaluje wiecej niz jeden system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Juz raz to dzisiaj pisalem (w innym temacie). Odpal komputer z plyty instalacyjnej Windowsa XP i wybierz konsole odzyskiwania systemu (przycisk R w ktoryms momencie jesli dobrze pamietam, instaler sam sie o to zapyta). Pozniej skorzystaj z komendy fixboot lub fixmbr (sprawdz najpierw helpa obu komend, powinno byc napisane co dokladnie robia). To powinno przywrocic ci sektor startowy Windowsa XP i ewentualnie dodac Windowsa 98 do menu. Nastepnym razem jesli bedziesz instalowal Windowsa 95/98/ME a chcesz zostawic sektor startowy innego systemu to odpalal instaler tych Windowsow z parametrem /ir (setup /ir). Parametr ten powoduje to, ze instalator nie nadpisze sektora startowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:GurU:. Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Ja zawsze onstaluje najpierw starszy na pierwszydysk potem im nowszy tym dalej ale decydujące zdanie ma tu chyba KzychuG bo zna konsole ze mną bywa róznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...