Grees Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 A więc tak... na gwiazdkę dostałem takiego Kingstona: DDRAM 256MB PC-400 Kingston CL 2.5 256 MB pamięci DDR (model ValueRAM KVR400X64C25/256), 184-pin, napięcie zasilania 2.5v, styki pokryte złotem, CL 2.5, 400 MHz Non-ECC. I teraz nareszcie mam kasę na kolejną kość, więc chcę, zeby łądnie chodziło w Dual Channel i nie wiem czy kupić drugiego identycznego Kingstona, czy takiego Twinmosa: DDRAM 256MB PC-400 Twinmos Speed Premium CL 2.5 256 MB pamięci DDR, 184-pin, styki pokryte złotem, CL 2.5, 400 MHz Non-ECC. Aha, nie wiem też jaka jest różnica między tym Twinmosem podanym powyżej, a tym: DDRAM 256MB PC-400 Twinmos CL 2.5 256 MB pamięci DDR, 184-pin, napięcie zasilania 2.5v, styki pokryte złotem, CL 2.5, 400 MHz Non-ECC. Bo cenowo 10zł różnicy. Więc doradźcie co kupić, Kingston jest droższy, Twinmos jest od niego tańszy o 50zł-40zł. Zależy mi na tym, żeby porządnie chodziło i nie wiem, czy jest aż taka różnica między tymi pamięciami, żeby kupować drugiego Kingstona, chociaż z drugiej strony moze mieć problemy z DualChannel. Pomóżcie w wyborze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Ja bym proponował dokupić 2 kość Kingstona, chociażby z tego względu, że w przyszłości łatwiej będzie sprzedać 2x256 Kingstonów jako komplet, niż 2 rózne kości. Co do Twinmosów to ich ramy nie są już takie dobre jak kiedyś... Między tymi 2 modelami co podałeś oprócz serii teoretycznie nie ma większej różnicy. Możliwe, że te droższe o 10 zł są bardziej podatne na podkręcanie itd., ale nie jest to wcale pewne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...