dash Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) Witam DObra nie bede sie tu rozpisywal :) powiem krotko cos mi dysk nawala no chyba ze juz walnal do konca.:( chodzi o to ze jak uruchamiam kompa to dlugo mysli nad szukaniem dysku a jak juz wyszuka (Auto-Detecting Pri Master... IDE HARD DISK) , to znow staje przez chwile i mysli i nagle zaczyna piskac :P heh i pokazuje sie takie cos: Pri Master HDD Error Run SETUP Press F1 to Resume i dysku juz nie widzi tak jakby go nie bylo. Moze wiecie co jest nie tak. Mam nadzieje ze dysk nie spieprzyl sie :( . Moze cos wymyslicie na ten problem z gory dzieki i sorry za zawracanie pupy:P Zapomnialem dodac ze zmienialem na rozne sposoby zworke na dysku i nie dzialalo, tasma i zasilanie sa OK DYSK WD 400 40 GB Edytowane 9 Lutego 2005 przez dash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Prawdopodobnie elektronika dysku lub jakieś mechaniczne uszkodzenie. Możliwe też, że padł kontroler na płycie (w co wątpię). Płyta rozpoznaje inne dyski/napędy optyczne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dash Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Tak plyta rozpoznaje ladnie inne dyski bez probolemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 A więc dysk się sypie/się posypał... :? :-| :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dash Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 no co dol to co ja mam teraz z nim zrobic wypieprzyc go czy co :( da sie go jakos naprawic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Zależy co dokładnie się zepsuło. Jeżeli coś w środku :unsure: np. coś z mechaniki to lipa raczej. Jeśli natomiast elektronika to da się to naprawić. Trzeba albo zdobyć sprawną elektronikę od takiego samego dysku, albo udać się do wytrawnego elektronika :wink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...