Skocz do zawartości
Skretos

Problem ... Agp - Ati - Via4in1

Rekomendowane odpowiedzi

Na począteczku chciałem nadmienić że czytałem kilka tematów związanych z problemami z agp i via4in1 ale żadnego nie mogłem podpiąc pod mój problem ... jeśli coś takiego było to sorki ... szukałem od wczoraj :)

Witam ! Słuchajcie mam taki problemos ... ostatnimi czasy zaczełem się interesować trochę O/C .. a więc zaczełem eksperymentować ... na początek poszło fsb z 133 na 148 Mhz co dało na Athlonie XP 2200+ 2000 Mhz ... pote przyszedł czas na karte grafiki a że Radosław 9550 się do tego nadaje to v-mod (ołówek) i taktowanie poszło rdzeń/pamięci na 440/265 ( tylko do benchamarków , jak jest granie to 350/260) ... w końcu doszło do sytuacji w której musiałem przinastalować WinZgrozę ( czyt. SzitKspe ) świeżo po reinstalce ... lecą stery via4in1 najnowsze potem catalysty 5.1 ... rebot systemu ... winda się ładuje i .... monitor się wyłącza .... chwila czekania ... monitor się zapala i sieczka na ekranie ... no to tryb awaryjny odinstalowanie via4in1 i zainstalowanie tych starszych z płytki dołączonej do MoBo ... sytuacja powtarza się ( inne pośrednie paczki też próbowałęm i nic nie daje) ... po tych perypetiach odinstalowałem stery do agp z paczki via4in1 i lecę bez nich ... trochę to upierdliwe bo agp jest na off ( według systemu ) . Zastanawia mnie fakt czy mogło się cos stać z agp na MoBo ?? fsb jest trochę podniesione bez zmieniania dzielnika dla agp co nie zmienia faktu że wcześniej działało bez problemu. Oczywiście w Biosie Fast Write jest wyłączone a reszata deafultowa smile.gif Poratujcie chłopaki bo nie wiem co robić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze to Grafa :D :D a nie AGP hmmmm ? Poprobuj z Katalizatorami i zjedz z zegarami ew. pozycz grafe od kogos i sprawdz na niej. Jak dalej sie powtarza to rzecz lezy po innej stronie.Podaj caly konfig swojego kompa. Wszczegolnosci zasilacz :] Rob testy napiec ,temperatur pamiatek na grafie i rdzenia.Moze przesadzasz z O/C postaraj sie o jakies dodatkowe chlodzenie.Chocby radiatorki na pamieci na swoim radku.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie byuło żadnych spekulacji :P w v-moda i O/C bawiłęm się jakieś 2 tygodnie temu ... do wczoraj działało wszytsko stabilne . Zaraz po formacie się zkrzaczyło .... zbyt duże O/C odpada bo karta startuje na standartowych ustawieniach czyli 250/196 dopiero AtiTool-em zmieniam sobie profile do gier , a w czasie pracy w systemie karta chodzi na 200/200 a na dodatek mam dodatkowy wentyl ( 5000 rpm) i radiatorki OCZ na pamiątki . Mój konfig to : MSI KT4AV ( chipset KT400 ) + Athlon XP 2200+ na taktowaniu 13,5 x 148 + Kingstone 512 Mb CL 2 (dla 266 jest CL 2 , 333 Mhz CL 2,5 może pamiątki nie ciągną ) + twardy Maxtor 160 Gb , no i zasilacz ... Megabajt jakiś zwykły :rolleyes: ale to nie zmienia faktu że do formatu wszytsko śmigało aż miło było ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi