Skocz do zawartości
Brush

Duza Roznica?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnosnie ramu chce sobei wymienic ram z dimm 256 mb 133mhz na ddr 512 266mhz czy az tak bardzo odczuje ta roznice(taak mian bo tylko na taka pozwala mi moja plyta glowna esc k7s5a)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 1 to w zyciu nie kupuj kości 266 MHz tylko conajmniej 400 MHz. To będzie bardziej przyszłościowy zakup. Teraz będzie Ci chodziła z 266, ale w przyszłości jak zmienisz platformę to spokojnie będzie chodzić na 400.

Co do różnicy to napewno odczujesz chociażby ze względu na dodatkowe 256 mb więcej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko spokojnie :-P

Twoja płyta obsługuje tylko 266 MHz, ale spokojnie możesz do niej włożyc kość 400 MHz (będzie działała poprostu z częstotliwością 266-dopasuje się do twojej mobo, że tak powiem). Reasumując kup najlepiej kość 400 MHz.

Na tej aukcji co podałeś jest ram z korekcją błędów przeznaczony do serwerów i stacji roboczych. Taka kość nie nadaje się do pracy w klasycznych płytach głównych. z twoją płytą napewno nie będzie działał.

Edytowane przez PartyBOY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawima sie bo w sklepie moge go kupic za 307 zl wiec nei zabardzo oplaca mi sie zamawiac a pozatym nie wime czy warto nie poczekac czy wrecz odwrotnie(czy ram 400mhz ostatnio tanie jeczy drozeje?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi