Skocz do zawartości
Ari15

Poważny Problem Z Komputerem

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnego dnia zachciało mi sie podkręcić procek (dokladnie to kuzyn mnie namówił).....Pierwsza próba nie wyszłą, ale nie powstrzymało mnie to od działania. Zresetowałem bios i jeszcze raz znowu nie wyszlo, więc postanowiłem juz tam nie pchać łap. Po resecie biosu.....postanowiłem w cos pograc wlonczyłem komputer, ładnie wszystko chodzi tam to sie uruchamiai tamto .....byłem wprost zadowolony że wszstko wporządku, ale nagle komputer sie wyłonczył...tak po prostu. Włonczyłem go jeszcze raz i sytuacja sie powtorzyła i tak na okrągło. Aż sie usunół jakis plik z folderu windows .....został mi format.Po formacie chciałem przystąpic do instalowania sterowników,po chwili komputer zowu sie wyłoczyłi tak pare prob bylo aż dałem sobie spokuj.na następny dzień nacisakm na guzik power z nadzieja ze dzisaj rozwiąże sie problem....a tu nagle kompuret zaczął chodzic ale nic sie wlanczlo ( tak jak by monitor sie zepsuł...ale sprawdziłem u kolegi i to samo)..nie pokazywało czy możecie mi powiedzieć co sie znim stało czy mieliście kiedy kolwieg taki problem ?? pomóżcie z góry dzięki ( nie wiem czy w dobrym miejscu wkleiłem ten temat :P:P:) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem polonista by pisać każde słowo dobrze.....i nie zawsze uda mi sie nacisną ten guzik co chce z powodu pośpiechu. A w Sprawie kompa no to tak. Każdy wiatrak chodzi dobrze żaden sie nie zepsół. Komputer sie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span> ( tak jak by ) chodzi ale nic nie chce sie pokazywać na monitorze....od poczatku naciśniecia guzika power. Gdzie grzebałem hmm.... zmieniałem w biosie pewne ustawinia dokładniej.....w jakjeś opcji Fbs, a za drugikm razem cos tam clock (sorry że nie dokładnie tłumacze) Mój komputer to: AMD Athlon XP 1700, 512 ddram, GeForce 4 mx 440 SE (64 mb), a gdzie mozna spr. nazwe plyty glównej ( nigdy tym sie nie interesowałem). (proszę o wurozumiałość.....nie jestem specem od kompa) :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee nie chcialbym narzekac ale podobne objawy mam jak proboje uruchomic kompa na Athlonku 1000, ktory sie zjarał (a raczej zepsol) chociaz nie wyglada z zewnatrz na nic. Wlaczaja sie wiatraczki i grzeje sie procek, ale nic poza tym, monitor tez niet. O bootowaniu nawet nie ma co marzyc :)

Czy mi sie zdaje czy procek nie ma nic do wlaczania sie wiatraczkow? Tzn. nawet bez niego by sie wlaczyly bo to sprawa PSU?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MGB... Hmm albo sie myle albo widze kochanego i znanego ze swej "wystrzałowości" Megabajta B) Ten zasilacz jest cudowny jesli chodzi o sylwka w roli Achtunga :mur: Kolego trafiłeś na najgorszy w histori świata zasilacz... I pomyśleć że starożytni Indianie mieli wpływ na rozwój Polsatu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ortografi nie wspominam już ;)

miałem podobną sytuację, że wszystko chodziło ale komp nie "budził monitora", nic nie "piszczało" bo głośnik sytemowy wywaliłem :), więc powyjmowałem ramy i k. graficzną, wsadziłem ponownie i zadziałało, działo się to po tym jak grzebałem w kompie, może też tak zrób

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem analfabetą.......nom sprubóje tak, ale dopiero za pare dni teraz kompa dałem do jakiegoś zioma żeby mógł sobie po kminić

1270721[/snapback]

widać <_<

ja też popełnim błędy, ale nie po 2 w jedym zdaniu, kup sobie słownik albo włącz worda

ile masz kasy na ten zasilacz ??

poprzeglądaj tematy "kupujemy nowy zasilacz" i reszte bo moge sie założyc, ze zaraz dał byś nowy temat :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz racje...zamieżałem zrobić nowy temat :lol: no to dzięki za pomoc zerkne na te zasilacze.....sprawdze jeszcze ten zasilacz i procka (kiedyś-bo teraz nie mam kompa w domu) narazie z reszta dam sobie rade

z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi