Skocz do zawartości
e!Gr00bY

Padniety XP

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem jest to zwionzane ze zbyt wysokim taktowaniem fsb/agp/pci albo proca, umnie pomoglo male odkrencenie fsb (mialem ponad 150 kolo154, niepamietam ile bo to na starym sprzecie bylo) do 150 i sie uruchomil. Ale jezeli naprawde zostal uszkodzony plik, to tylko plyta z XP ratuje, albo wizyra z dyskiem u kumpla ktory ma xp i skopiownie felernego pliku:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też kiedyś miałem podobny problem z brakującym plikiem w XP. Niestety nawet konsola odzyskiwania z CD nie pomogła bo nie mogłem tego pliku nawet przegrać. Odmowa dostępu czy coś takiego, a byłem zalogowany jako administrator (dysk fat32). Do tej pory nie potrafię prosto rozwiązać tego problemu poza reinstalacją systemu. Dziwna sprawa z tym XP niby taki stabilny, a jak jakiś błąd czy brak pliku to tylko reinstalacja pomaga. Z tego powodu np. mój kuzyn przesiadł się z powrotem na 98SE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Nie mogę uruchomić XP bo pisze, o bledzie lub braku 

pliku w windowssystem32configsystem i sugeruje, że moge to naprawić za pomocą płyte z WIN XP. Co z tym zrobić? Płyty chwilowo nie mam. :?

[gluteus maximus] z plytki to mozesz sobie co najwyzej uruchomic konsole odzyskiwania, lecz jesli nie zrobiles backupu katalogu /system to nic nie poradzisz; czeka cie reinstalka :(

Oczywiscie moge sie mylic, mialem juz podobne wypadki i od tamtej pory zawsze robie backup tego katalogu i juz pare razy mi to uratowalo system.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi