Skocz do zawartości
pawel12345

Tv-out Sis Kabel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam nastepujacy problem. Mam laptopa z karta graficzna zintegrowana SIS M661MX z wyjsciem TV. Chcialbym podlaczyc do niego telewizor. W laptopie jest wyjscie s-video (4 piny). Gdy zastosowalem kabel s-video --> euro (z rozdzielona luminacja i chrominacja patrz: http://solar.blurp.org/tvout.html#tutaj ) to wszystko bylo OK. Gdy natomiast chce podlaczyc sygnalem zespolonym to sterowniki nie wykrywaja telewizora. Jest tak zarowno gdy sygnal zespolony podlaczam do euro w telewizorze jak i do wejscia chinch w telewizorze. Mysle ze problem jest w kablu czyli w przejsciu z s-video --> chinch. Stosowalem 2 kable jeden z polaczonymi tak po prostu luminacja i chrominacja (ten kabel dzialal w starszej karcie ATI, ale u mnie NIE ), drugi kabel to oryginalna przejsciowka z karty gforce2 440 MX i tez nie dziala. Gdzies wyczytalem ze jak sie laczy chrominacje z luminacja to trzeba zastosowac kondensator. Ten pierwszy kabel go na pewno nie mial, ten drugi jest oryginalny wiec nie wiem i nie mam jak tego sprawdzic. Teraz bedzie sedno sprawy :) : chce lapka podlaczyc do telewizora ktory posiada tylko wejscia chinch wiec nie mam mowy o euro ( na euro dziala :) ). Teraz pytanie jest takie: czy to na pewno wina kabla, czy jak bede mial kabel z kondensatorem to to zadziala, a moze to znany problem z kartami sis i sa do tego jakies programy wymuszajace widzenie TV. A moze ten kabel od gforce'a mial kondensator i to nie w tym problem. No wlasnie w czym jest problem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwa kable.

Jeden s-video-przejsciowka-chinch, a drugi s-video-euro.

Ten z s-video i z przejsciowka na chinch dziala tylko z TV toolem.

Rowniez mam problemy spod zakladek sterownikow.

Mysle, ze cos przejsciowki gwalca sygnal i dlatego nie dziala dobrze taki kabelek.

Nie stosowalem zadnych kondensatorow.

Wiec jedynym wyjsciem bedzie uzycie jakiegos programiku do TV.

Tv tool jest swietny wiec sobie go "zalatw"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwa kable.

Jeden s-video-przejsciowka-chinch, a drugi s-video-euro.

Ten z s-video i z przejsciowka na chinch dziala tylko z TV toolem.

Rowniez mam problemy spod zakladek sterownikow.

Mysle, ze cos przejsciowki gwalca sygnal i dlatego nie dziala dobrze taki kabelek.

Nie stosowalem zadnych kondensatorow.

Wiec jedynym wyjsciem bedzie uzycie jakiegos programiku do TV.

Tv tool jest swietny wiec sobie go "zalatw"

1270079[/snapback]

Tylko z tego co sie orientuje to tv tool jest tylko do kart geforce a ja mam SIS wiec watpie ze bedzie dzialalo , no ale sprawdze.

Ps: Moze ktos ma inne sugestie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi