Skocz do zawartości
szpak

SiS746 vs kt 333 i to na ecs zmieniac??

Rekomendowane odpowiedzi

Firma ECS wprowadziła do sprzedaży płyty główne oparte na chipsecie SiS746 dla procesorów AMD Duron oraz Athlon / Athlon XP. Nowe płyty obsługują pamięci DDR-200/266/333 oraz DDR-400. Płytę wyposażono w mostek południowy SiS963, dzięki któremu płyta obsługuje napędy pracujące w trybie ATA-133, posiada kontroler USB 1.1 oraz 2.0 ale także port IEEE1394. Na płycie znajdziemy także zintegrowany kontroler LAN 10/100Mbps oraz kodek AC"97 firmy SiS i obsługę dwóch dysków w standardzie Serial-ATA. Na płycie nie zabrakło slotu CNR oraz AGP zgodnego ze specyfikacją 3.0, pracująego w trybie 8x. Cena owego modelu na złotówki (z japońskich Yenów) wynosi niecałe 260 złotych.

tak jak pisze powyzej czy warto zmieniac k7vta3v3 na ta nowsza płyte głownie chodzi mi o chipset ?? bo agp 8x mi nie jest potrzebne??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mozesz powiedziec co to jest to cos lepszego ?? ja osobiscie ei mam nic do ecs miałem k7s6a i była fajna płytka stabilna i wogóle na tej sie troche zawiodłem k7vta 3 bo ma zwalony bios a ta nowa wydaje sie byc naprawde ciekawa jak za ta kase ...moze wiesz gdzie jakie testy by mozna było tej płytki znalesc ....k7s7a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mozesz powiedziec co to jest to cos lepszego ?? ja osobiscie ei mam nic do ecs miałem k7s6a i była fajna płytka stabilna i wogóle na tej sie troche zawiodłem k7vta 3 bo ma zwalony bios a ta nowa wydaje sie byc naprawde ciekawa jak za ta kase ...moze wiesz gdzie jakie testy by mozna było tej płytki znalesc  ....k7s7a

w sumie nic nie mam do ecs ktory co tu duzo mowic im nowsza plyta tym bardziej przyjazna dla OC, ale osobiscie uwazam mobo za podstawe kompa takze na to bym pieniedzy nie zalowal (oczywiscie rozsadna cena dla mnie to max 550pln)

BTW

recek na razie nie widzialem (nawet sie jakos nie rozgladalem specjalnie za nimi) ale jak gdzies znajde to ci podesle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mozesz powiedziec co to jest to cos lepszego ?? ja osobiscie ei mam nic do ecs miałem k7s6a i była fajna płytka stabilna i wogóle na tej sie troche zawiodłem k7vta 3 bo ma zwalony bios a ta nowa wydaje sie byc naprawde ciekawa jak za ta kase ...moze wiesz gdzie jakie testy by mozna było tej płytki znalesc  ....k7s7a

TO skoro miales K7S6A to czemu jej juz nie masz jak taka dobra jest? :twisted:

ECS to shit i nikt mi go nie wcisnie nawet za darmo, ale ciekaw jestem co Cie zmusilo do zmiany plyty jesli tak sobie chwalisz ECS-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm nie chodzi o to ze chwale ecs-a tylko pisze ze nie miałem z nim prawie problemów //jasne ze bym wolał msi czy epoxa ale powiedzmy ze meni nie stac :( a zmieniłem k7s6a na ta co mam teraz sam nie iwem dlaczego chyba dla tego kt 333 bo inaczej wytłumaczyc tego nie potrafie ..ale jest jeszcze cos miałem okazje zmienic płyte z k7s6a na to co w opisie i gf4mx440 na radka 9000 + dostałem nowy zasilacz modecoma i to wszystko za 10 zł dopłaty wiec mi sie chyba raczej opłacało co ?? o i do tego jakies no name ddr na ddr samsunga

pozdro szpak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...