Kalwas Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 No i stało sie bo trudach i znojach zrobiłem pierwszy w 95% (te 5% to końcówki) własnej roboty WB na chipset. Zajeło mi około 8 godzin ale jak by mi sie wiertarka nie popsuła to by zrobiłe w 5. Za tudzien znowu jade do chaty to zrobie blok na HDD i na grafe. Tylko że na grafe to mam podstawe robiąną przez frezera :(( Jak bym miał fezare to bym sam zrobił. Taki będzie spód. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Tylko pogratulować. Sam się też do czegoś takiego przymieżąm. Tylko ciężko teraz znaleźć czas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 gratoolacje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Kalwas: Fajny. On jest frezowany w środku? Pytam, bo nie widzę żadnych połączeń. Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Fajny bloczek. Kongratulejszyns :!: :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamDyczkowski Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 A na jakiej stronie można znależć dokładny opis skonstruowania WC? Adam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 A na jakiej stronie można znależć dokładny opis skonstruowania WC? Adam ooo... dobry pomysl :) tez bym sie za takie cos zabral... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Cool swój też już kończę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Kalwas: Fajny. On jest frezowany w środku? Pytam, bo nie widzę żadnych połączeń. W środku jest jedna duża komora. Ze względu na to że jest on na chipset a nie grzeje sie on tak bardoz max 10W to miał za zadanie jak najmniej ograniczac przepływ. A dlatego że za tydzień robie kolejne bloki na HDD na grafe. A w planie jeszcze jest na PSU i proca dlatego z moją pompką fontannową 1500l/h i jej 22W bloki na PSU, HDD i chipset będą najprosttrzej konstrukcji żeby jak najmniej ograniczać przepływ. Tak więc na procek - spirala kwadratowa około 30cm długości z powkręcanymi nagwintowanymi pręcikami miezianymi o średnmicy 2mm grafa ten ślimak co na górze chipset jedna komora PSU jedna komora HDD literka M. Blok lutowałem. Ale uwierzcie mi że zgrzanie 4 części na raz wcale nie jest proste ale najtrudniejszy blok uważam za udany, jako że był pierwszy. Nie zrobie już tego błędu co wcześniej i nie zamontuje bloku bezpośrednio w imadle bo później strasznie trudno jest usunąć ślady ze szczęk. Ten blok składa sie z 3 warstw podstawa tylko 1mm blacha środkowa 10mm płaskownik ponawiercany wewnątrz następnie wycięty i wypiłowany kwadrat górna plaskownik 5mm blok ma wymiary 40x40x16 te zaczepy po bokach pasują idealnie do otworów na mobo :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...