NeoArti Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Witam Jak zawsze w poważnych sprawch zwracam sie o pomoc do fachowców Mam kompa ( właściwie jutro będę miał) Pentium 4 2,4 prescot 533mgh 1mbL2 Płyta Asus p4p800 Deluxe 512 mb ram kingston 333mgh ( 2,5 t, 2t, 2t,6t) hdd 80 gd baracuda sata Grafika Winfast Geforce4 ti 4200 128mb ram Sb 128 Pci Zasilacz Chieftec 360w Mam do was pytanie czy ten komp nadaje sie do podkręcania ? chciałbym uniknąć podnoszenia napięcia vcore ( jeśli to możliwe) na ją wartość radzicie ustawić optymalnie fsb ? co sądzicie o płycie głównej (dobry wybór)? jaką powinien miec temperaturę podkręcony prescot? czy warto wkładać do płyty mojego starego sb128? czy lepiej zostawić aktywną kartę która jest na płycie ? Jutro jade odebrać płytę i proca reszta jest z mojego starego kompa w przyszłym miesiącu chcę kupić jeszcze ram i grafe czy sądzicie że taki zestaw będzie w miarę dobry w dzisiejszch czasach ? Dzięki za wszystko i licze na wasze podpowiedzi Pozdawiam Arti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sportmaus Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) Plyta dobra Z tego co wiem to te procki spokojnie maja w zwyczaju wkrecac sie do 3,0 -3,6GHz ( ale nic nie wiadomo - kazdy kreci sie indywidualnie) Edytuje troche :wink: Mam do was pytanie czy ten komp nadaje sie do podkręcania ? -Tak nadaje sie chciałbym uniknąć podnoszenia napięcia vcore ( jeśli to możliwe) -tak to mozliwe - ale wtedy mniej sie podkreci na ją wartość radzicie ustawić optymalnie fsb ? -Optymalne bedzie nominalne - szczegolowo trudno odpowiedziec - nie wiem ile dokladnie pojdzie twoj bez podnoszenia napiecia. co sądzicie o płycie głównej (dobry wybór)? -Plytka OK jaką powinien miec temperaturę podkręcony prescot? - jak najnizsza - najlepiej jak by w stresie nie przekraczal 60 stopni ( potrzebne dobre chlodzenie) czy warto wkładać do płyty mojego starego sb128? Sadze ze nie warto - bo plyta pewnie jest wyposazona w lepsza dzwiekowke - ale moge sie mylic :-) czy lepiej zostawić aktywną kartę która jest na płycie ? Raczej wykozystac ta dzwiekowke - ale najlepiej wyprobuj i ta i tamta - sam ocen :-) :wink: I jeszcze. Pamiatki do krecenia troche za wolne - lepiej gdyby byly PC3200 I zasilacz Najlepiej zeby to byla wersja "DF" Chiefteca - jest jeszcze inna tansza - tamtej bym nie polecal do podkrecania - w sumie wcale jej nie polecam A tu widze koledzy pisza o plycie/ i wkolo niej troche http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=62847 :wink: Edytowane 12 Lutego 2005 przez Sportmaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Zanim sie spytasz, szukaj http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=104672 np. tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoArti Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Jesli chodzi o zasilacz to nie jest to DF a co jest nie tak z tym "zwykłym"?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) szukajjjjjjjj, pelno topicow o tym zasilaczu, oj lenistwo, najepiej zadac pytanie i czekac... Edytowane 12 Lutego 2005 przez fuzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...