Gość Lanselot Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) Niestety pewne konfiguracje sprzętowe wymagają instalacji tegoż OSu, stąd kilka pyt.: 1. Na starcie (przed uruchomieniem systemu i logo) komputer zgłasza komunikat o braku plików: vredir.exe oraz ofs.vxd, trzeba wcisnąć klawisz, aby przejść dalej. W jaki sposób je dograć/zabronić systemowi ich wczytywania (zgłasza coś o system.ini, nie mniej jednak tam ich nie znalazłem). 2. Po uruchomieniu systemu (już w interface Win) zgłasza się błąd dostępu do pliku msnp32.dll - znów - jak do dograć lub zaniechać pojawianie się komunikatu? 3. Czy istnieje możliwość konfiguracji Neostrady na USB (modem Speedtouch) za pomocą aplikacji czystego Windowsa (bez programów od TP)? 4. Czy do oglądania filmów DVD i wypalania płytę potrzeba jedynie programów czy też będę potrzebne jakieś dodatkowe sterowniki (nie mam pojęcia o 98 w tych kwestiach zupełnie)? Z góry dzięki za odpowiedź. Edytowane 12 Lutego 2005 przez Lanselot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) Uruchom: sfc /scannow to powinno naprawic/przywrocic uszkodzone pliki, albo uruchom: sysedit lub regedit i tam szukaj odwolan do tych plikow :-) Co do msnp32.dll to jest to jakis sterownik od sieci, przeinstaluj karte sieciowa o ile masz ;-) Opis instalacji neostrady bez aplikacji od tpsa znajdziesz tutaj: http://neostrada.info/instalacja.php I nie potrzeba sterownikow do DVD i do nagrywania plyt :-) Edytowane 12 Lutego 2005 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lanselot Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Uruchom: sfc /scannow to powinno naprawic/przywrocic uszkodzone pliki, albo uruchom: sysedit lub regedit i tam szukaj odwolan do tych plikow :-) Co do msnp32.dll to jest to jakis sterownik od sieci, przeinstaluj karte sieciowa o ile masz ;-) Opis instalacji neostrady bez aplikacji od tpsa znajdziesz tutaj: 1273376[/snapback] OK, a jakby nie zadziałało? Generalnie nie mam dostępu do sprzętu teraz, więc sprawa się komplikuje. Tylko w rejestrze mam szukać odwołania do tych plików? Aha, pod wskazanym adresem szukałem w pierwszej kolejności - nie ma informacji nt. Win98 + modem USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lanselot Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 5. Czy istnieje możliwość zmiany numeru seryjnego systemu po jego instalacji? W XP coś takiego było możliwe przy aktywacji, jak wygląda sprawa w 98? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Napisalem Ci gdzie masz szukac, sysedit i regedit wiec szukaj i tu i tu. Numer mozna zmienic, oczywiscie tez w rejestrze, proponuje Ci uzyc google i znalezc samemu to naprawde nie jest trudne :-) A co do windows 98 i neo to musisz zainstalowac rasppoe o ile dobrze pamietam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...