Plum Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Miesiąc temu kupiłem dysk Seagate 120GB/8MB. Ostatnio zauważyłem że dysk średnio co minute zaczyna brzęczeć, delikatnie stukać i słychać odgłosy tarcia. Objawy te wystepują przez kilkanaście/kilkadziesiąt sekund, po czym minuta przerwy i z powrotem brzęczy. Dysk przestaje również brzęczeć jak wykonam jakąś operacje otwarcia/zapisu pliku. Objawy występują również po podłączeniu dysku do innego komputera. Na dysku nie ma żadnych błędów, wirusów, nie zawiesza systemu i aplikacji, temp. do 42 st.,(czyli niby wszystko ok.). Moje pytanie: Czy dysk mam zanieść do serwisu i czy mi uznadzą takie objawy za podstawe do wymiany/naprawy w ramach gwarancji. Proszę o jakieś opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_aniol Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Było... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=114850&hl=seagate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Miesiąc temu kupiłem dysk Seagate 120GB/8MB. Ostatnio zauważyłem że dysk średnio co minute zaczyna brzęczeć, delikatnie stukać i słychać odgłosy tarcia. Objawy te wystepują przez kilkanaście/kilkadziesiąt sekund, po czym minuta przerwy i z powrotem brzęczy. Dysk przestaje również brzęczeć jak wykonam jakąś operacje otwarcia/zapisu pliku. Objawy występują również po podłączeniu dysku do innego komputera. Na dysku nie ma żadnych błędów, wirusów, nie zawiesza systemu i aplikacji, temp. do 42 st.,(czyli niby wszystko ok.). Moje pytanie: Czy dysk mam zanieść do serwisu i czy mi uznadzą takie objawy za podstawe do wymiany/naprawy w ramach gwarancji. Proszę o jakieś opinie. 1274032[/snapback] Moze masz karaluchy w domu ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plum Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Dzięki wczoraj przeglądałem całe forum ale jakoś nieznalazłem tego posta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...