Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie jest wasze zdanie o Solteku DRV5 na KT333 ???

stabilna i bezkonfliktowa ale nie najsdzybsza, podaje zbyt niskie napiecia (zamiast Vcore 1,75V na 98% plyt jest 1,72V; Vmem zamiast 2,5V ma 2,4V) Zbyt mala mozliwosc regulacji Vmem i Vcore (efektywnmie ledwie 2,6V!). Do tego nie wyciaga FSB -powyzej 155MHz.

Wniosek- dobra tylko jesli nie masz zamiaru mocno podkrecach swojego piecyka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo sie wahałem między tym Soltekiem a Epoxem ale jak wyczytałem, że można na Solteku pomarzyc o fsb 166 to podziekowałem i dobrze bo Epox pod tym wzgledem sie spisał no chyba, że coś Soltek w biosie poprawił ale to juz userzy tego mobo niech sie wypowiedzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie jest wasze zdanie o Solteku DRV5 na KT333 ???

stabilna i bezkonfliktowa ale nie najsdzybsza, podaje zbyt niskie napiecia (zamiast Vcore 1,75V na 98% plyt jest 1,72V; Vmem zamiast 2,5V ma 2,4V) Zbyt mala mozliwosc regulacji Vmem i Vcore (efektywnmie ledwie 2,6V!). Do tego nie wyciaga FSB -powyzej 155MHz.

Wniosek- dobra tylko jesli nie masz zamiaru mocno podkrecach swojego piecyka.

Hmmm ale te bledy o ktorych piszesz byly na starych wersjach tej plyty .

Zreszta niech sie wypowiedza wlasciciele Solteka :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak wraz z nowym biosem (1.6) fsb 166 jest juz jak najbardziej osiagalne.Na biosach starszych niz 1.6 ,max co wyciskalem z fsb to bylo 150 ,teraz smiga na 157.Bylo by lepiej ale teraz jest sprawa chlodzenia proca ,zjechaniaz mnoznikiem itd...co do wydajnosci to plytka tajest w scislej czolowce !!! (patrz test na nvidia.pl).Polecam i pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm ale te bledy o ktorych piszesz byly na starych wersjach tej plyty . 

Zreszta niech sie wypowiedza wlasciciele Solteka  :) .

Solteki przewracam przez swoje raczki caly czas. Faktycznie kwestii FSB od czasow recenzji na TPC nie badalem (podobnie wydajnosc wzrosla), ale napiecia nadal sa nizsze od zadeklarowanych (nawet na najnowszych plytach). Ba! Zanizone napiecia ma nawet SL-75FRV na KT400. To stary problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak wraz z nowym biosem (1.6) fsb 166 jest juz jak najbardziej osiagalne.Na biosach starszych niz 1.6 ,max co wyciskalem z fsb to bylo 150 ,teraz smiga na 157.Bylo by lepiej ale teraz jest sprawa chlodzenia proca ,zjechaniaz mnoznikiem itd...co do wydajnosci to plytka tajest w scislej czolowce !!! (patrz test na nvidia.pl).Polecam i pozdrawiam :)

no nie wiem z tym 166 na rev 1.6 - mnie sie nie udalo pomimo chodzenia CPU by WC, plyta wogole sie nie podnosila i nowy bios nic nie zmienil - oczywiscie pisze o ustawieniu fsb 166 by DIP SW2 tak aby w porzadku byly dzielniki.

podobno lepsza pod tym wzgledem jest druga wersja plyty oznaczona litera "E" - tylko nie wiem czy jest u nas dostepna.

poza tym o solteku drv jest naprawde duzo - wystarczy uzyc opcji szukaj.

ja swojego soltka pozbylem sie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tak btw, ale nie wiecie czy uda mi sie podkrecic moja plyte na 166?? mam ddry 333 i chce to wykorzystac, udalo mi sie jak narazie uzyskac 11*155, bez zadnego odblokowania mnoznika, po prosty krecilem w biosie;)))

jeszcze bardziej btw czemu juz chyba 4ta osoba ma logo z tym dupiatym filmem xXx???przeciez to naprawde straszny film byl, recenzji wogoole nie pisali, bo szkoda atramentu :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tak btw, ale nie wiecie czy uda mi sie podkrecic moja plyte na 166?? mam ddry 333 i chce to wykorzystac, udalo mi sie jak narazie uzyskac 11*155, bez zadnego odblokowania mnoznika, po prosty krecilem w biosie;)))

jeszcze bardziej btw czemu juz chyba 4ta osoba ma logo z tym dupiatym filmem xXx???przeciez to naprawde straszny film byl, recenzji wogoole nie pisali, bo szkoda atramentu

O gustach sie nie dyskutuje :P

Ty tez IMHO masz badziewia w avatarku, a nie pytam sie Ciebie , dlaczego ? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wiem z tym 166 na rev 1.6 - mnie sie nie udalo pomimo chodzenia CPU by WC, plyta wogole sie nie podnosila i nowy bios nic nie zmienil - oczywiscie pisze o ustawieniu fsb 166 by DIP SW2 tak aby w porzadku byly dzielniki.

podobno lepsza pod tym wzgledem jest druga wersja plyty oznaczona litera "E" - tylko nie wiem czy jest u nas dostepna.

poza tym o solteku drv jest naprawde duzo - wystarczy uzyc opcji szukaj.

ja swojego soltka pozbylem sie.

U mnie sie podnosi na 166 ale po kilku sekundach wyskakuja BSODy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehehe, moj obrazek ma wzbudzac respekt!! :evil: i nie sciemnaij ze nie wyglada groznie :twisted:

Sorki ale respektu to ten obrazek nie wzbudza :) A co do filmu xXx to dla mnie byl fajny,ale poszedlem na niego tylko ze wzgledu na Vina Diesela ten aktor jest ZAJEBISTY .Sorry ze offtopic :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam okazje wymienic mojego ECS'a K7S5AL na wlasnie tego Solteka za doplata 150zl.Moj Xp1800+ sie marnuje i strasznie meczy na tym badziewiu.Wiec co wymieniac czy nie ? Od razu mowie ze nie mam wiecej kasy.

jesli chcesz krecic - powaznie - to nie bierz.

jesli nie zalezy ci na o/c to plyta jest super stabilna i super wydajna. moj wynik na CCR Bench na tej plycie dla XP1600+ jest chyba najlepszy w zestawieniu - bez podkrecania - choc ostatnio dawno tam nie zagladalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...