Marrcin Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Chcialbym udostepnic server FTP z mojego routera dla ludzisk w sieci. Pytanie zasadnicze: jak to zrobic? Chcialbym, aby uzytkownicy poprzez program ftp, tudziez przegladarke mogli wchodzic i sciagac pliki ode mnie lub mi cos wrzucac. Nie mam zielonego pojecia jak skonfigurowac taki serwer na tym routerze, wiec bardzo prosze o wskazowki :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 1. Logujesz sie do konfiguracji. 2. Wchodzisz na zakładkę Home->DHCP. Pod "Static DHCP' zaznaczasz "enabled" rozwijasz liste DHCP Client i wybierasz na którym kompie jest ftp naciskasz "Clone" i "Apply"(przydzielisz mu stale wewnętrzne ip). 3. Przechodzisz do zakładki Advanced->Virtual Server. Przy Virtual Server FTP 0.0.0.0 TCP 21 / 21 always naciskasz na taką kartke z ołówkiem. Zaznaczasz "enabled", wpiszujesz w "Private IP" końcówke ip które przydzieliłeś w punkcie 2. Naciskasz na "Apply" 4. Resetujesz router P.S. Ale sie rozpisałem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrcin Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Zrobilem tak jak napisales. Przy probie polaczenia sie z serverem poprzez przegladarke lub ftp program wyskakuje napis: "Polaczenie zostalo odrzucone podczas proby kontaktu z serverem" :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...