Dex'ior Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 ostanio chciałem sobie sprawdzić jakie mam napięcia na moim zasilaczu. wyciągam miernik , włączam go a on jakieś dziwne liczby pokazuje. jak sie dotkie palcem kabelków to cyferki spadają do zera. a jak sie póści albo przyloży do czegoś to dziwnie skaczą, ale wyniki nie mają nic wspólnego z prawdą. Jak przyloże np. do baterii to nawet na zakresie 1000V wyskakuje 1. czyli że napięcie jest większe niż skala. spytałem sie brata czy cośnie kombinował i powiedział że podłączył kable i wsadził do gniazdka. tyle tylko że źle podłączył i korki wywaliło. miał ktoś może taki przypadek? otwierałem go i nie widać nic spalonego. warto sie bawić żeby to naprawić czy lepiej iść do sklepu i kupić nowy. p.s. jeżeli ten temat tu nie pasuje to wykasujcie go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 ostanio chciałem sobie sprawdzić jakie mam napięcia na moim zasilaczu. wyciągam miernik , włączam go a on jakieś dziwne liczby pokazuje. jak sie dotkie palcem kabelków to cyferki spadają do zera. a jak sie póści albo przyloży do czegoś to dziwnie skaczą, ale wyniki nie mają nic wspólnego z prawdą. Jak przyloże np. do baterii to nawet na zakresie 1000V wyskakuje 1. czyli że napięcie jest większe niż skala. spytałem sie brata czy cośnie kombinował i powiedział że podłączył kable i wsadził do gniazdka. tyle tylko że źle podłączył i korki wywaliło. miał ktoś może taki przypadek? otwierałem go i nie widać nic spalonego. warto sie bawić żeby to naprawić czy lepiej iść do sklepu i kupić nowy. p.s. jeżeli ten temat tu nie pasuje to wykasujcie go 1276875[/snapback] Zdolny braciszek nastawil na pomiar napiecia stalego albo na omomierz - spalony na bank. Multimetr do smietnika. Uroki zabawek za 30zl ;). Kup nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 nawet nie 30zł 19,99 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...