Michałowski Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Witam, moja karta graficzna agp nie odpowiada, jest caly czas czarny ekran, w kompie po prostu nic sie nie dzieje po uruchomieniu. MOja karta to radek 9700 - ten z allegro. Mam jego stary bios na dyskietce i chce go wgrac na nowo moze to cos pomoze. Wiem ze byl tu taki big topic o tym ale gdzies mi ulecial.... Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 karta pod pci i wgrywasz bios uniflashem........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michałowski Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 spoko, ale mi chodzi o jakis opis jak to zrobic zeby czasem nie wgral biosu od 9500 do tej karty PCi bo to nie moja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 no to tak ;] bierzesz kartę na pci ;] robisz clear cmos.obraz pokazuje sie na karcie pci :) ściągasz bios do swego radka ściągasz jakikolwiek flasher i wgrywasz bios do radka w czystym biosie.pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lesio18 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Wiec masz podłączone dwie karty garficzne, na PCI i AGP, Wkładasz dyskietke startową np od XP--==> prawm myszki na stacji->formatuj->Utwórz dysk startowy i masz dyskietke, na ta samą dyskietke kopiujesz jeszcze 'nvflash' i plik 'CWSDPMI'.no iczywiście bios na o nazwie BIOS.rom Po odpaleniu w dosie (monitor podłączony do kart PCI) dajesz komende nvflash.exe/fBIOS.rom i masz wgranego nowego biosa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...