Skocz do zawartości
nightsky

Sterowniki Kontrolera Hdd I Win9x

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc wszystkim

Mam problem z dwoma komputerami na których wystepuje ten sam problem. Pierwszy z komputerów to stary pentium II Plyta w nim zastosowana oparta jest na chipsecie Intela 82371fb. Na tym komputerze probowalem juz instalowac win95 i win98 ale za kazdym razem wystepuje blad sterownika kontrolera HDD. Nie pomaga równiez reczne przeinstalowanie sterownika.

Bardzo podobny problem mam z laptopem Fujitsu Siemens LiteLine LF6. Tam tez najprawdopodobniej wystepuje chipset 82371 SB lub MB ale windows Me nie potrafi poprawnie zainstalowac sterownika i cdrom jest nie widoczny. (w trybie dos cd rom jest widoczny)

Mam nadzieje ze wystarczajaco dokladnie opisalem problem. BTW jestem przekonany ze jest to wina softu a nie sprzetu.

Licze na szybka odpowiedz

Pozdrawiam Szymon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm, na poczatek zresetuj CMOS, zworka na plycie, nastepnie przegraj katalog z windows z plyty na dysk, uruchom komputer z dyskietki i dopiero instaluj juz z dysku, setup uruchom przez setupcor.exe

najlepiej z przelacznikami:

setupcor.exe /id /im /iq /is /it

Napisz tez, jaki dokladnie komunikat sie pojawia :-)

Probowales podmienic tasme, ktora jest podlaczony dysk?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi