nightsky Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Czesc wszystkim Mam problem z dwoma komputerami na których wystepuje ten sam problem. Pierwszy z komputerów to stary pentium II Plyta w nim zastosowana oparta jest na chipsecie Intela 82371fb. Na tym komputerze probowalem juz instalowac win95 i win98 ale za kazdym razem wystepuje blad sterownika kontrolera HDD. Nie pomaga równiez reczne przeinstalowanie sterownika. Bardzo podobny problem mam z laptopem Fujitsu Siemens LiteLine LF6. Tam tez najprawdopodobniej wystepuje chipset 82371 SB lub MB ale windows Me nie potrafi poprawnie zainstalowac sterownika i cdrom jest nie widoczny. (w trybie dos cd rom jest widoczny) Mam nadzieje ze wystarczajaco dokladnie opisalem problem. BTW jestem przekonany ze jest to wina softu a nie sprzetu. Licze na szybka odpowiedz Pozdrawiam Szymon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 hm, na poczatek zresetuj CMOS, zworka na plycie, nastepnie przegraj katalog z windows z plyty na dysk, uruchom komputer z dyskietki i dopiero instaluj juz z dysku, setup uruchom przez setupcor.exe najlepiej z przelacznikami: setupcor.exe /id /im /iq /is /it Napisz tez, jaki dokladnie komunikat sie pojawia :-) Probowales podmienic tasme, ktora jest podlaczony dysk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...