Skocz do zawartości
flodins

Czym I Jak Ciąć/wiercić Plexi/poliwęglan

Rekomendowane odpowiedzi

Świder napisał(a):

Akurat jeśli chodzi o gwintowniki calowe to tego się nie przekłada na cm :lol: paradoks... ;) [mówie o tym 1cal=2,5cm]

Akurat się przekłada i to dokładnie. Natomiast nas tu nie interesują zwykłe gwinty calowe, tylko gwinty calowe rurowe.

gwinty calowe (te nas nie pociągają :wink: )

GWINTY RUROWE WALCOWE (this is it :D )

wielkości wierteł do otworów pod gwint rurowy walcowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świder napisał(a):

Niestety nie... do krócców na gwint calowy rurowy, potrzebne są gwintowniki calowe rurowe ;)Inny rozstaw gwintu itd...

Ja kupiłem jeden maszynowy za 30zł... na giełdach za 20zł byś znalazł..

1285870[/snapback]

Wreszcie to pojąłeś bardzo się cieszę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówię to co kolega wyżej - mój kupiłem za 72zł w sklepie ale trzeba się liczyć że ja jestem z okolic wa-wy a jak powszechnie wiadomo że im bliżej wa-wy tym pazerność większa = większe ceny....

acha - mój gwintownik to w zasadzie są 2 - wstępny oraz ostateczny - gwintowanie dwuetapowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem jeden maszynowy za 35zł... ale to 1/4" dwu etapwy zestaw droższy... bo są dwa ;)

A jak kupisz taki jeden... sam wstępny.. jeżeli znajdziesz.. lub jak ja maszynowy... lub ten z allegro... to spoko będzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świder napisał(a):

Ja kupiłem jeden maszynowy za 35zł... ale to 1/4" dwu etapwy zestaw droższy... bo są dwa ;)

A jak kupisz taki jeden... sam wstępny.. jeżeli znajdziesz.. lub jak ja maszynowy... lub ten z allegro... to spoko będzie ;)

1294531[/snapback]

Nie idzie kupic samego 1 stopnia albo samego 2 stopnia więc albo komplet albo nic. Ja na 1/4" mam to jest 1 uniwersalny 2 stopnie w 1 a ten co mam 3/8" to mam 2 stopniowy - 2 gwintowniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi