Skocz do zawartości
jjareczekk

Samsung 80 Gb Sp0812n - Strasznie Chrobocze !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio zakupiłem sobie ten dysk, miałem głosny wentyl od procka i dopiero jak go wyciszyłem to usłyszałem jak głosno pracuje ten dysk. Chrobocze jak stare dyski, szczegolnie przy przerzucaniu danych i ogladaniu stron, czy to usterka mechaniczna i czy warto isc z takim czyms na gwarancje czy moze tak ma byc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie, jak go od razu kupiłem i instalowałem system to lezał sobie na biureczku i byl bezgłosny. Moze w wyniku przestawiania, jakiegos delikatnego pukniecia zaczał chrobotac, mam nadzieje ze nie wpłynie to na jego żywotnosc i ze za miesiac nie wstanie mi wogole. Dzis pracowałem na Caviarze 160 i tez chrobotał, moze niektóre egzemplarze tak mają. pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc

mam ten sam problem od .......7 miesiecy wiec chyba tak ma być ;)

defragmentowałem cuda robiłem i dalej tak chodzi - o dziwo 80 samsunga mojej dziewczyny tyle że z 2MB buforem chodzi ździebko ciszej

ale ten typ z topicu chyba tak ma :(

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzifne mam samsunga i u mnie najglosniej chodza wiatraki, dysku nie slysze

chrobocze - a moze stuka glowicami??

w takim wypadku krotki jego zywot

1281414[/snapback]

Jest programik samsunga i mozna w nim ustawic zeby dysk pracowal ciszej kosztem spadku wydajnosci.

Na stronce samsunga trzeba poszukac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi