jjareczekk Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Witam, ostatnio zakupiłem sobie ten dysk, miałem głosny wentyl od procka i dopiero jak go wyciszyłem to usłyszałem jak głosno pracuje ten dysk. Chrobocze jak stare dyski, szczegolnie przy przerzucaniu danych i ogladaniu stron, czy to usterka mechaniczna i czy warto isc z takim czyms na gwarancje czy moze tak ma byc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 duzo zalezy od obudowy, bo to wlasnie ona przenosi to "chrobotanie" poloz dysk na dole obudowy na jakiejs gabce i wtedy nie bedziesz go slyszal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donpablox Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Mi tez chrobocze a od kilku dni to przy wylaczaniun kompa wrecz buczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjareczekk Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 No własnie, jak go od razu kupiłem i instalowałem system to lezał sobie na biureczku i byl bezgłosny. Moze w wyniku przestawiania, jakiegos delikatnego pukniecia zaczał chrobotac, mam nadzieje ze nie wpłynie to na jego żywotnosc i ze za miesiac nie wstanie mi wogole. Dzis pracowałem na Caviarze 160 i tez chrobotał, moze niektóre egzemplarze tak mają. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrest Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 czesc mam ten sam problem od .......7 miesiecy wiec chyba tak ma być ;) defragmentowałem cuda robiłem i dalej tak chodzi - o dziwo 80 samsunga mojej dziewczyny tyle że z 2MB buforem chodzi ździebko ciszej ale ten typ z topicu chyba tak ma :( pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 dzifne mam samsunga i u mnie najglosniej chodza wiatraki, dysku nie slysze chrobocze - a moze stuka glowicami?? w takim wypadku krotki jego zywot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 dzifne mam samsunga i u mnie najglosniej chodza wiatraki, dysku nie slysze chrobocze - a moze stuka glowicami?? w takim wypadku krotki jego zywot 1281414[/snapback] Jest programik samsunga i mozna w nim ustawic zeby dysk pracowal ciszej kosztem spadku wydajnosci. Na stronce samsunga trzeba poszukac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...