Skocz do zawartości
piterus90

Odmonotwanie Box'owego Coolera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam plyte Asus P4P800-X i mi cos w niej rabnelo(prawdopodobnie sciezki obok jakis cholernie goracych ukladow), nie odpala sie. Probowalem wiec wyciagnac procesor, ale jak, skoro tam jest ten cholerny klej termowprzewodzacy? Nie da rady wyciagnac, a szarpac nie chce... Ma ktos jakies pomysly? Z gory dzieki

___

Pozdrawiam, Piterus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki klej termoprzewodzący ?? Na procesorze ?? :blink: Nie to jakaś zmyłka. Jeśli masz boksowy wentyl intela to masz zwykłą pastę (no może nie "zwykłą" bo intel stosuje taśmy które się rozpływają pod wpływem temperatury).

Jeśli rzezcywiście masz klej to gratulacje :huh:

Możesz zastosować motyw z lodówką. Płytę z procem i tym wszystkim pakujesz szczelnie w worek foliowy i do zamrażarki sruuuu. Po jakimś czasie (zależnym od wydajności zamrażarki) wyciągasz i przekręcając na boki odrywasz radiator. Ale uwaga wszystko robić z czuciem czyli ostrożnie i delikatnie.

A poza tym nie wierzę, że masz radiator przyklejony klejem. Odblokuj zaczepy i rwij dziada B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzieki panowie za odpowiedzi, jednak to na nic :P Okazalo sie ze MoBO jest wporzo, gorzej zasilaczem hehe... A na innej plycie dzialal bez problemu... Qrde... i zmienili mi na taki sam jaki mialem, dobrze ze uznali mi gwarancje... ale dzieki ;]

Rozwalilem go... szarpnalem zegarkiem po raczce i sie z deczka polamal... wrrrr... teraz siedze na jakims slabym kompie i czekam na zasilacz, ktory padl mi w drugi dzien po wymianie... Megashit rzecz jasna :) Dobrze ze sie bardzo nie polamal, to go zaraz skleje i bedzie gicik ;]... Szarpnij dziada... Jakbym szarpnal to by chyba tylko smiglo zostalo :P

Edytowane przez piterus90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi