Otiag Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Witam. Od miesiąca mam połączenie radiowe (128Kbs). Antenka na dachu, 20m kabla i karta "802.11b WLAN PCI [NoDB] PCI". Pracuję na starym zestawie AMD K-2 450 + 64 RAM na płytce PCPartner MVP3BS7/VIB878DS / Aristo AM-599. Problem polega na tym, że gdy korzystam z neta, komp wiesza się. Cały proces jest niesystematyczny. Czasem wystarczy minuta, czasem chodzi dobrze przez godzinę... Ściąganie przespiesza zawieszanie. Dodatkowo karta ma czasami problem z odświerzaniem IP. Muszę to robić ręcznie. Pytałem po znajomych w okolicy i to jedyny przypadek z tym łączem (choć tylko ja mam 20m kabla). Komp jest bezpieczny (przynajmniej tam mi się zdaje :P). Nie widzę konfliktu sprzętowego, ale wieszam się TYLKO gdy korzystam z sieci (gdy karta jest włączona). Czy to może być wina słabego kompa? (zdaje się, że widziałem połączenia na słabszych maszynach). A może powód jest inny... Będę wdzięczny za każdą wskazówkę. Ufff... zdążyłem wkleić - jeszcze tylko Klik... i restart... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 może tak być że komp nie wyrabia.. a raczej zasilacz jak dokładałes do niego.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...