maclat Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 moze chodzilo o radio...odtwarzacz? :) czyli cos co ma silniczek do przesuwania tasmy? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starykot Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) Poszukaj na allegro. Noże coś sie znajdzie, albo zapytaj na www.elektroda.pl na forum Tak o te silniki mi chodzilo, tylko do tego musi byc jakas mocna przekładnia. Edytowane 26 Września 2005 przez starykot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 wiem, że o te silniki... wydaje mi się że idiotą jeszcze nie jestem :). Chciałem jedynie zaakcentować precyzję wyrażania się... radio to całkiem co innego niż magnetofon, ale mniejsza o to. Ja mam z takiego silniczka zrobione urządzonko do mieszania wytrawiacza PCB (na mojej stronce /wynanlazki) i nie powiem żeby był on jakiś super silny. Nie wiem bo nie miałem w rece ale może silniki do podnoszenia szyb w aucie się nadadzą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starykot Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) Jeśli masz do dyspozycji silnik od szyb samochodowych, to lepiej pomyslec o boku odsuwanym do goy lub tylu a nie opuszczanym jak most zwodzony. Pozatym te klapa musi sie opuszczać powpli, a nie 1.5 sek. i juz klapa jest na ziemi. powinna sie otwierac conajmniej 7 sekund, i wlasnie dlateto wystarczy slaby silnik i odpowiednia przekładnia :) PS.Fajne wynalazki :D Edytowane 26 Września 2005 przez starykot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) thX.. ale wciąz uważam że bok otwierany elektrycznie troche mija sie z celem. Wolałbym już zamontować jakieś coś za szybą... (okrągłą) żeby się kręciło cały czas... ewentualnie jakiś bajer w podtaci kół zębatych kręconcych się podczas wysuwania cdromu etc. U siebie chciałem zamontować kręcoący się powoli duży wiatrak (20..30 cm średnicy) tak aby wieczorem na ściane padało fajne światło poprzez łopatki wiatraka. :) ale jakjos ogólna koncepcja moda wyluczyła to rozwiazanie :D Edytowane 26 Września 2005 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...