Dobry Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Chciałem zapytac jaka powinna być średnio odpowiednia temperatura procesora i pł. głównej, mam Intel Celerona D 2,66 GHz i płytke Abit IS7-E2 Program EVEREST Home Edition pokazuje średnio mi że mam: Płyta główna 52 °C (126 °F) Procesor 54 °C (129 °F) Napiszcie swoje temperatury i jaka powinna być u mnie by była najlepsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Płytę główną mam tę samą i u mnie w evereście mam średno 43° (podczas grania lub przeciążania około 52°). Nieco gorzej u mnie wygląda z procesorem. Mam PIV Presscott HT 3,06 GHz i temperaturka przy normalnym użytkowaniu to 54-55°. Zaś podczas grania, uwaga (!) dochodzi mi aż do 66° przez co komp bardzo często się zawiesza :blink: Ponoć wina zasilacza, już zamówiłem nowy, zobaczymy jak to będzie. :angry: I chyba czas najwyższy ściągnąć klapkę z obudowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dobry Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 chociaz patrzylem przed chwilą w Biosie to temperatura krytyczna na tej płycie gł. wynosi 85 st. a procka tez tyle wiec w gruncie rzeczy duzo brakuje do osiagniecia krytycznej temp. ale piszcie bo interesuje mnie ten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorton1973 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 w pokoju obok celeron 2.66na plycie MSI 865p neo ma 38C radiator po przerobce. Boxowy radiator miał miedziana wstawke ktora wystawala okolo 1mm i nie dolegala cala powierzchnia do procesora. 2 minutki na frezarce u sasiada i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p4_2.8ht Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 mam pentium 4 2.8 prescot na płytce ABIT IS7-E2 normalna temp procka bez obciążenia nie spada mi poniżej 54 stopni a pod obciążeniem czasmi dobija do 75 poza tym mam badziewny zasilacz jak go zmienie i sie coś poprawi to dam znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...