Skocz do zawartości
MieczySław

Jak Monitorować Sieć ?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem expertem więc moja frazeologia może być dla niektórych śmieszna.

Poradzcie proszę jak swobodnie korzystać z netu w domowej sieci składającej się z trzech komputerów ?

Łącze radiowe/Access Point/Router/komputerypodłączone do ruter kablem zwykłym (biało pomarańczowy, pomarańczowy, biało zielony, niebieski, biało niebieski, zielony, biało brązowy, brązowy)z dwóch stron.

Komputery automatycznie uzyskują adres IP.

Problem polega na tym żebym nie musiał biegać do syna na górę aby go zapytać czy czasem nie ściąga jakiegoś filmu bo ja niemogę odebrać nawet poczty - czyli jak sprawdzić dostępny transfer w danej chwili ?

W jaki sposób córka w swoim pokoju może sprawdzić czy w danej chwili może swobodnie ściągnąc sobie ulubioną MP3 nie przeszkadzając innym ?

Transfer to 160 kilobitów/s

Ma może ktoś jakieś pomysły albo doświadczenia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LuKaSeKbP a udało ci się coś z tych rzeczy z tamtąt ściągnąć ?

Gazeta jakby znana a bawią sie w jakieś rejestracje , proszą o drogie SMS-y.

Ściągnąłem jakieś dwa banalne programy a reszta ani drgnie a ja głupi wysłałem im nawet dwa SMS-y po 3 złote za sztukę o WAT-ie nie wspomne.

Podsuńcie proszę jakiś sprawdzony program.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko można ściągnąć :)

Basic FTP <- nie jest płatny.. napewno serwer nie jest zapchany w godzinach nocnych..

Pozatym jak klikasz na jakis program.. na dole masz taką tabelke.. licencja, wielkosc, ilosc pobrań i masz producent <- i tu najczęściej linki do stron producentów.. z tamtąd ściągaj.. napewno transfer bedziesz miał lepszy, ew kopiuj nazwe programu i w google wpisuj: "nazwa_programu + download" :) i napewno znajdziesz

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi