Skocz do zawartości
wodzik

Hynix Czy Geil

Rekomendowane odpowiedzi

B8J

Nio to sa niby najlepsze d-43, jak dla mnie bierz hynixy, no i TRZEBA wspomniec o cenie, bo to 300 pln mniej...a radiatorki sobie kupisz za 60 pln jak tak bardzo chcesz.. :-P

Edytowane przez fuzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko i wyłącznie HYNIX ! ! ! te gości aż proszą się o potężne o/c

dla mnie Geile to przereklamowany szmelc

1281796[/snapback]

To co powiesz na to, że te geile są na kosciach Hynix'a....

Przereklamowany szmelc :lol:

Edytowane przez wodzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę się wypowiedzieć co do Hynix-ów 512 D43.

Jak chodzi o O/C to u mnie na 1T nie radzą sobie :/

Tzn. poradziły by sobie ale na dużym napięciu. Wtedy grzeją się dość mocno. I muszę dość mocno w dół z FSB zejść, żeby dały radę.

U mnie na 2T przy synchro chodzą na 498Mhz i deflautowym napięciu. (2.6V). Przy tym nie grzeją się zabardzo. Radiator letni.

Od 500Mhz trzeba podnosić napięcie, ale mają jeszcze spory zapas w O/C. Acha taimingi 2.5 3 3 11.

Ogólnie POLECAM !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja ELEGANCKA płyta ma ustawione AUTO i sama sobie wyłącza czy włąćza CPC więc nie wiem szcerze mówiąc icon_smile3.gif

no to ustaw CPC ON manalnie i zobacz co się bedziedziać,

ciekawe co się stanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ustaw  CPC ON manalnie i zobacz co się bedziedziać,

ciekawe co się stanie  :)

1284574[/snapback]

ja powiem :) Przy tym ustawieniu to nawet nie zobaczy BIOSa okienka a reset już siądzie :) Ja żeby mieć CPC ON na tych moich ustawieniach muszę napięcie na 2.8 podnieśc aby w prime95 i SuperPi było Stable :-P :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powiem :) Przy tym ustawieniu to nawet nie zobaczy BIOSa okienka a reset już siądzie :) Ja żeby mieć CPC ON na tych moich ustawieniach muszę napięcie na 2.8 podnieśc aby w prime95 i SuperPi było Stable  :-P  :-P

1284587[/snapback]

ja mam napięcie 2.8v na pamięci wiec oco Ci chodzi ?? :) Command Per Clock usatwione na 2T :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi