wodzik Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Witam, Mam do wyboru 2x 512 Hynixa HYMD232646B8J-D43 Klik lub 2x 512 Geila Ultra Low Latency Dual Set PC-433 CL2 Klik oczywiscie w gre wchodzi O/C pytanie - które są lepszym wyborem.... pomijamy ceny tych pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) B8J Nio to sa niby najlepsze d-43, jak dla mnie bierz hynixy, no i TRZEBA wspomniec o cenie, bo to 300 pln mniej...a radiatorki sobie kupisz za 60 pln jak tak bardzo chcesz.. :-P Edytowane 17 Lutego 2005 przez fuzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 a jak masz plytkie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 odpowiedź znajduje sie w moim configu : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodzik Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 a jak masz plytkie ?? 1281557[/snapback] Jak pytanie bylo do mnie to odpowiadam: 1. ASUS P4P8000-E Deluxe 2. DFI LanParty 875 rev. 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 tylko i wyłącznie HYNIX ! ! ! te gości aż proszą się o potężne o/c dla mnie Geile to przereklamowany szmelc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodzik Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) tylko i wyłącznie HYNIX ! ! ! te gości aż proszą się o potężne o/c dla mnie Geile to przereklamowany szmelc 1281796[/snapback] To co powiesz na to, że te geile są na kosciach Hynix'a.... Przereklamowany szmelc :lol: Edytowane 17 Lutego 2005 przez wodzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 te geile nie są na hynixach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Mogę się wypowiedzieć co do Hynix-ów 512 D43. Jak chodzi o O/C to u mnie na 1T nie radzą sobie :/ Tzn. poradziły by sobie ale na dużym napięciu. Wtedy grzeją się dość mocno. I muszę dość mocno w dół z FSB zejść, żeby dały radę. U mnie na 2T przy synchro chodzą na 498Mhz i deflautowym napięciu. (2.6V). Przy tym nie grzeją się zabardzo. Radiator letni. Od 500Mhz trzeba podnosić napięcie, ale mają jeszcze spory zapas w O/C. Acha taimingi 2.5 3 3 11. Ogólnie POLECAM !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) one sa na winbondach ch-6 a nie na hynixach ale moge sie mylic Edytowane 17 Lutego 2005 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 (edytowane) No ja nie radzę GeIL-a pod AMD !! Byle jak się kręca a sami zobaczcie jaki mam sprzęt i wywnioskujcie który ram jest najlepszy :) Edytowane 18 Lutego 2005 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 No ja nie radzę GeIL-a pod AMD !! Byle jak się kręca a sami zobaczcie jaki mam sprzęt i wywnioskujcie który ram jest najlepszy :) 1283144[/snapback] Używasz BIOSu z CPC OFF czy ON ?? Sądząc po małym napięciu to z CPC OFF ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosol Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 A z której serii Hynixy są najlepsze, tzn. mozna je dobrze podkręcić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 A z której serii Hynixy są najlepsze, tzn. mozna je dobrze podkręcić? 1283754[/snapback] rosół :) zobacz jakie mam pamiątki w Panelu Podpisu i zoabczysz jakie są najlepsze :) a te pamiątki kupisz w www.barwkomp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Używasz BIOSu z CPC OFF czy ON ?? Sądząc po małym napięciu to z CPC OFF ?? 1283173[/snapback] Moja ELEGANCKA płyta ma ustawione AUTO i sama sobie wyłącza czy włąćza CPC więc nie wiem szcerze mówiąc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zimny1 Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Moja ELEGANCKA płyta ma ustawione AUTO i sama sobie wyłącza czy włąćza CPC więc nie wiem szcerze mówiąc icon_smile3.gif no to ustaw CPC ON manalnie i zobacz co się bedziedziać, ciekawe co się stanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 no to ustaw CPC ON manalnie i zobacz co się bedziedziać, ciekawe co się stanie :) 1284574[/snapback] ja powiem :) Przy tym ustawieniu to nawet nie zobaczy BIOSa okienka a reset już siądzie :) Ja żeby mieć CPC ON na tych moich ustawieniach muszę napięcie na 2.8 podnieśc aby w prime95 i SuperPi było Stable :-P :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 ja powiem :) Przy tym ustawieniu to nawet nie zobaczy BIOSa okienka a reset już siądzie :) Ja żeby mieć CPC ON na tych moich ustawieniach muszę napięcie na 2.8 podnieśc aby w prime95 i SuperPi było Stable :-P :-P 1284587[/snapback] ja mam napięcie 2.8v na pamięci wiec oco Ci chodzi ?? :) Command Per Clock usatwione na 2T :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...