Asker Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Swojego gigabyte'a 7vrx mam w serwisie... chwilowo mam ecs'a na kt333 no i mam problem... nie wiem ktorej plycie wierzyc... na gigabycie pokazuje mi temp procka 46-49 na ecs'ie natomiast 40-44 czym to jest spowodowane... rozmieszczeniem czujnikow...? i ktorej plycie wierzyc? w koncu to 5-6 stopni roznicy... drugie pytanie... w sumie nie mam czasu na opcje szukaj... takze prosze o wyrozumialosc... czym rozni sie plytka epoxa 8k3a od tej wersji z plusem.. chodzi mi tu glownie nie o roznice fizyczne tylko o wydajnosc... z gory dzieki za odp... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 najlepiej pomiary robic w biosie rózni sie oprócz raidu hpt372 dzwiekiem 6.1(wersja+) a róznic w wydajnosci pewnie nie bedzie zadnych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 najlepiej pomiary robic w biosie pomiary z biosu... w sandrze pokazuje to samo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 najlepiej pomiary robic w biosie pomiary z biosu... w sandrze pokazuje to samo... jak w sandrze pokazuje to samo co w biosie na obydwu płytach to pozostaje Ci wierzyc w to co chcesz ps.jest jeszcze kilka innych dosc wiarygodnych programów do monitorowania temp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Niestety wiarygodnosc programow nic nie da. To zalezy tylko od plyty jak jest skalibrowana do pomiaru. Najlepiej jak bys mial jakis termometr elektroniczny zeby sprawdzic ktory wynik jest poprawny. Masz jeszcze jedna mozliwos. Sprawdz czy na ecs'ie jest dobrze termistor pod plyta podniesiony do samej gory tak zeby dotykal prawie procka bo moze byc troche przygiety i stad ta roznica. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...