Skocz do zawartości
lukas0816

Xp Sata

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Dzisiaj próbowałem zainstalować XP na kompie z dyskiem SATA ale przy instalacji wywalał mi błąd, że nie ma żadnych dysków twardych w tym kompie i żeby zakończyć instalacje trzeba nacisnąć F3. Win98 zainstalował sie bez problemów. Proszę o pomoc jak to zainstalować. Prawdopodobnie bedzie to cos z zainstalowaniem tego dysku przed instalacja XP ale nie wiem jak sie do tego zabrac:( Pomóżcie!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Prawdopodobnie bedzie to cos z zainstalowaniem tego dysku przed instalacja XP

I tu masz rację :) - musisz sobie zgrać na dyskietkę sterowniki do SATA (powinny być na CD dołączonym do płyty głównej), jeżeli ich tam niema - to poszukaj na necie. Podczas isntalacji naciśnij F6 i wtedy wrzuć te sterowniki z dyskietki.

UPDATE:

Omawiane w tematach:

1, 2, 3.

Pozdrawiam.

Edytowane przez RiSC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że jest temat o SATA i XP więc nie zakładam nowego. Mam dysk SATA Samsunga i Płyte ABIT NF7-S2G i obok zegra systemowego pojawia mi się ikonka bezpiecznego usuwania sprzętu i niewiem jak ją usunąć a może robie coś źle w czasie instalacji juz nie mam do tego siły może mi ktoś podpowie jak to usunąć?

post-102098-1108756484.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:angry: mam dosyc nietypowy problem mam dysk barki 160 epox rda3+ i wszystko super działa oprócz nagrywarki która to odmówiła działania w tej konfiguracji intaluje xp na dysku barki tylko ide wszystko działa bez zarzutu nagrywarka LG GCE- 8524B 52x32x52 czyli w miare nowa bo ma pół roku system chciałbym mieć na sata gdyż drugi mi trza do przenoszenia a nie każdy ma sata pomocy prosze !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi