lukas0816 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Witam! Dzisiaj próbowałem zainstalować XP na kompie z dyskiem SATA ale przy instalacji wywalał mi błąd, że nie ma żadnych dysków twardych w tym kompie i żeby zakończyć instalacje trzeba nacisnąć F3. Win98 zainstalował sie bez problemów. Proszę o pomoc jak to zainstalować. Prawdopodobnie bedzie to cos z zainstalowaniem tego dysku przed instalacja XP ale nie wiem jak sie do tego zabrac:( Pomóżcie!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RiSC Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) Witam! Prawdopodobnie bedzie to cos z zainstalowaniem tego dysku przed instalacja XP I tu masz rację :) - musisz sobie zgrać na dyskietkę sterowniki do SATA (powinny być na CD dołączonym do płyty głównej), jeżeli ich tam niema - to poszukaj na necie. Podczas isntalacji naciśnij F6 i wtedy wrzuć te sterowniki z dyskietki. UPDATE: Omawiane w tematach: 1, 2, 3. Pozdrawiam. Edytowane 17 Lutego 2005 przez RiSC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas0816 Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Oki. Wielkie dzieki za pomoc. Mam nadzieje, ze teraz juz dam rade:) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiaboloPomidoro Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Widze że jest temat o SATA i XP więc nie zakładam nowego. Mam dysk SATA Samsunga i Płyte ABIT NF7-S2G i obok zegra systemowego pojawia mi się ikonka bezpiecznego usuwania sprzętu i niewiem jak ją usunąć a może robie coś źle w czasie instalacji juz nie mam do tego siły może mi ktoś podpowie jak to usunąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwei Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Tej ikonki sie nie usuwa . To bezpieczne usuwanie dotyczy USB (wylacza ten sprzet aby nic z nim sie nie stalo jak bedzisz go odlaczal) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlakovic Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 :angry: mam dosyc nietypowy problem mam dysk barki 160 epox rda3+ i wszystko super działa oprócz nagrywarki która to odmówiła działania w tej konfiguracji intaluje xp na dysku barki tylko ide wszystko działa bez zarzutu nagrywarka LG GCE- 8524B 52x32x52 czyli w miare nowa bo ma pół roku system chciałbym mieć na sata gdyż drugi mi trza do przenoszenia a nie każdy ma sata pomocy prosze !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...