losiek03 Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Witam. Mam maly problemik ktory osobiscie jest dla mnie dosc .. upierdliwy. Od pewnego czasu mam 3 kompy w domu. Jeden z win Me, laptopa z win 2000 i mojego ulubionego :D z xp. Problem polega na tym ze po podlaczeniu wszystkich do sieci uzywalem sobie tego kompa z 2000 jako dodatkowy dysk twardy (tata w koncu niewiele zjamuje ze swoimi dokumencikami miejsca wiec trzeba bylo sobie reszte zagospodarowac). I wszystko bylo pieknie az do czasu wgrania systemu od nowa. Za kazdym razem jak chce sie podlaczyc do tamtego kompa, to wyskakuje mi komunkikat abym podal haslo i nazwe uzytkownika. A co bym nie wpisywal i tak mi nic nie dziala (probowalem sie logowac na nazwe ktora uzywa moj ojciec i tez nic). Najdziwniejsze jest to, ze przed wgrywaniem sysytemu wszystko dzialalo dobrze (wtedy mialem sp2 i nadal mam go- rowniez wersja windowsa sie nie zmienila). A jeszcze dziwniejsze jest to ze nie ma zadnych problemow z dostepem do dysku twardego na moim starym komputerze (win Me) Z mojegio starego kopa (z win Me) moge wchodzic na dyski w laptopie (2000) i nowym (xp), podobnie jest z laptopem. Moge z niego korzystac z dyskow Nowego i Starego. Na koniec dodam ze wszystkioe mozliwe (wg mnie :D) blokoady powylaczalem w laptopie by sie latwo do niego dobrac, ale to chyba problem tkwi gdzies gleboko w moim nowym kopie... Tez cos tak probowalem pogrzebac, ale raczej to bylo eksperymentowanie i nic z tego mi nie wyszlo :/ Tak wiec jak ktos by mogl mi pomoc na moj jakze dlugi i upierdliwy problem to bym byl nizmiernie wdzieczny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 włącz konto goscia, w zasadach zabezpieczen lokalnych z linijki "odmowa dostepu do tego komputera" usun gościa i bedzie git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 jeżeli nie chcesz włączać konta gości zawsze możesz załozyc na obu komputerach takiego samego usera z takim samym hasłem warto też ustawić taką samą grupę robocza na tych kompach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...