adnet Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Kumpel złożył/dłubał komuś kompa na płycie(?) z takim chipsetem i mimo ustawienia we właściwościach kontrolera dysków "włącz DMA jeśli możliwe" dysk Barraka IV, DVD pracują w Pio4?! Próbował wymusić DMA Tweak-XP i nic nie pomogło. Mobo nie ma w biosie opcji wymuszenia trybu DMA. Zapuścił najnowsze mozliwe stery i dalej nic. Ktoś ma jakieś pomysły?Tylko proszę nie pisać że trza wymienić płytę główną :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Kumpel złożył/dłubał komuś kompa na płycie(?) z takim chipsetem i mimo ustawienia we właściwościach kontrolera dysków "włącz DMA jeśli możliwe" dysk Barraka IV, DVD pracują w Pio4?! Próbował wymusić DMA Tweak-XP i nic nie pomogło. Mobo nie ma w biosie opcji wymuszenia trybu DMA. Zapuścił najnowsze mozliwe stery i dalej nic. Ktoś ma jakieś pomysły?Tylko proszę nie pisać że trza wymienić płytę główną :twisted: Spróbuj z Intel Aplication Accelerator. Powinno pomóc - aplikacja ta umożliwia trybu DMA dla urządzeń podłączonych do IDE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Zainstaluj Intel Aplication Accelerator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Zainstaluj Intel Aplication Accelerator Raz mi się udało. Byłem ciut szybszy :D Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Nie instaluj tego guwna! Zaainstaluj Intel ultra ATA storage driver I z głowy !! Slyszalem ze ten Aplication Accelerator potrafi rozsypac system. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Bóg zapłać forumowicze :twisted: :twisted: Dam znać jak będą efekty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Nie instaluj tego guwna! Zaainstaluj Intel ultra ATA storage driver I z głowy !! Slyszalem ze ten Aplication Accelerator potrafi rozsypac system. Ja to ustrojstwo zainstalowałem i jakoś mój system żyje. Może mam farta? :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 nic nie instaluj. wystarczy drobna korekta w rejestrze i uslugach i wszystko bedzie cacy. jak jeszcze masz ten problem to daj cynk 8) na maila, a podam tobie jak nalezy to zrobic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...