Skocz do zawartości
tMQ

Problem z grafiką

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Pine'a Ti500. Otworzyłęm zadowolony paczkę wkładam do kompa a tu UFO (na innym kompie też) Polarny stwierdził, ze jest walniety bios karty i tu mam pytanko czy jakbym podegrał nowy jakimś biosedytorem to by sie naprawiło ? Co wy o tym sadzicie/czy mieliscie takie problemy ? Tylko proszę bez tekstów oddaj do serwisu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawdopodobne że płyta daje ci małe napięcie na agp albo masz ram na karcie uszkodzony i chyba będziesz musiał odwiedzić serwis

Na innej płycie jest to samo, a serwis będzie problem, bo tą kartę mi do testów przysłali...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwis tylko!!!

Nie polecam wgrywania biosu do juz zwalonej grafy, może wogole sie nie obudzic :( Najlepiej oddac do serwisu. Niestety polskie realia pokazuja , że zwykle trzeba poczekac te "21 dni roboczych" czy jak to jest tam w gwarancji. Ale jesli karta jest do testów a nie kupiles dla siebie to nie czaje w czym problem?? Zawsze w tescie mozesz napisac ze " byla z<span style="color:red;">[ciach!]</span>a od poczatku " :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jesli karta jest do testów a nie kupiles dla siebie to nie czaje w czym problem?? Zawsze w tescie mozesz napisac ze " byla z<span style="color:red;">[ciach!]</span>a od poczatku "

bo była zwalona od początku i nie mam żadnych testów na niej :-( a miało byc porównanie Ti200 vs ti500 i jest tylko recka Ti200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to karta jest walnieta. Takie same 'specjały' na ekranie miałem jak uszkodziłem swoją tnt2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ale 3dmarka mozesz odpalic, nie? Co ze brzydki obraz? ;)) Jesli paski pokazuja sie juz przy starcie, to moze byc to wina napiecia (watpie, bo przeciez inne karty by tez zle dzialaly, a ti500 jakos nie slyszalem, zeby byla super zarloczna na prad, itp) albo cos jest uszkodzone (np jakies przewody) bo jakby byl walniety ram na grafie, to nie wiem czy by w ogole zadzialala. A bios mozesz wgrywac... jesli jest walniety ram to mu przeciez tym nie zaszkodzisz, a jak jest walniety bios, to naprawisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...