Skocz do zawartości
Fog

Chieftec Atx-410-212 410w Czy Hpc-420-302-df 420w

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowilem w koncu zmienic mojego Tracera 450W na cos lepszego, z mysla o podkrecaniu oraz wyciszeniu kompa. Zastanawiam sie miedzy tymi dwoma modelami Chiefteca wymienionymi w temacie. Wszystkie osoby, ktore mialy jakis kontakt z tymi zasilaczami prosze o opinie dotyczace zarowno stabilnosci pracy, glosnosci i ewentualnie inne uwagi. A moze polecacie jakis inny zasilacz w kwocie 200-220zl?

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16450

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16451

Edytowane przez Fog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakies dwa tygodnie temu przesiadlem sie z Tracer'a 450W na Chieftec'a HPC-420-302-DF. Bardzo dobra inwestycja :) dobrze trzyma napiecia, podkrecanie nabralo nowego znaczenia i ta cisza... wentylki kreca sie z predkoscia ~1400RMP. Tylko jest jeden zonk z tym zasilaczem on ma wtyczke 24pinowa i nie zawsze daje sie ja podlaczyc do gniazd 20pin i jak sie nie da to trzeba przejsiowke stosowac. U mnie naszczescie dalo sie podlaczyc bez przejsiciowek i wszystko smiga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Grequ Jesli mozesz to czy podac jakis konkretny model w kwocie do 230-50zl? Jezeli taki wogole istnieje w tej cenie:) Chociaz chyba jednak wybiore tego Szefa, szczegolnie za ta cene. Extremalnie krecic nie bede, a widze, ze Twoj slabszy szef ciagnie lepiej wykrecony proc i grafe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi