tanaka1910 Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 otóż mój problem zwiazany jest z zakupieniem przezemnie dysku WD Caviar 160 GB JB 8mb cache . Po kupieniu dysku wsyztsko chodzilo normalnie, do czasuu... Wiec gdy podłączalem inny dysk do tasmy w kompie, i normalnie zaczolem zgrywac z mojego starego dysku na nowego Caviara, w pewnym momencie komputer sie wyłaczyl i nie wstal z dysku C: pozostalo tylko jakies znaki %$#%@!% itp, ogólnie system nie wstaje zawiesza sie przy BOOT w Biosie. Instaluje wina na stary dysk zapuszczam scandisk , usuwa bledy , wiec zaczynam zgrywac od nowa (system na starym dysku!) wszystko pieknie , zgralo sie. Rozlanczam stary dysk i mam zamiar instalowac system na nowym dysku, i patrze i nie mam zadnych partycji, usuneło mi wszystko. Dzialo mi sie to z 10 razy. Dysk wymienilem w sklepie, kupiłem nowy zasilacz 350W, i nadal mi sie to robi, i nie wiem dlaczego, poprostu niknie napiecie (chyba) , znaczy sie wylancza i nie mam juz sysemu. Wystepuje to tylko przy kopiowaniu z dysku na dysk podlaczonego na taśmy. Mama jeszcze keiszen na "USB ale ona ma wlasne zasilanie i nic sie nie robi jak dotąt jak zgrywam z kieszeni. nie wiem co robic jestem sflustrowany, nie chce instalowac wi na po raz 100 i tracic dane bo to mnie wkur...., moze ktos mi pomoże to moj komp: Plyta : ECS L4VXA2 Procek: Celeron 2,4 (400MHz) Ramy: No name 256 DDR 400MHz Grafa: GF 5200 Ultimate 250/500 128mb DDr, 128bit zasilacz 350W Napedy: DVD-ROM LG 16X, DVD-RW Lite-On 1653S, CD-RW LG 32x/24/32 MUZA: SB 1024 Karty: Sieciowa, i FireWare Dysk: 160 Caviar ATA 133, "stary dysk" - Segate BaraCUDA 4 80 GB 2 mb cache 7200 stajca dyskietek. naprawde potrzebuyje pomocy, nie wiem czego moze byc przyczyna tego. Mam nadzieje ze trafilełem w dzial i nie zasmiecam forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 zmienic tasme sprobowac inne ramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka1910 Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) tasmie?? ale ona mi dziala wykrywa wszystko mialem na niej dysk 80gb przez 2 lata i nic, ale sprawdze ps : na jaka tasme mam zmienic? Edytowane 20 Lutego 2005 przez tanaka1910 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 dowolna inna, znajomy nie mogl kiedys zainstalowac systemu, zmienil tasme i teraz smiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka1910 Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 ale ja system moge zainstalowac, nawet wiecej chodzi mi on normalnie , tylko ginie jak próboje cos zgrac z dysku na dysk gdy sa podlaczone do tasmy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 sprobuj zworkami,mialem to samo na win98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...