Skocz do zawartości
adi_em

Arctic Silencer Ati...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do schłodzenia i wyciszenia Gigabyte 9600Pro. Jak wiecie cooler na im jest cholernie głośny. Tylko jego u mnie słychać.

Narazie wyłączyłem go, posmarowałem ArcticCeramique i chłodzi go 8cm GlacialTech Silent Blade (śiwetna rzecz).

Ale to taka prowizorka.

Zastanawiam się nad Arctic Cooling VGA Silencererm którymś.

I tu mam pytanie.

Czym różni się

ARCTIC COOLING - ATI Silencer 1 od ARCTIC COOLING - ATI Silencer 2 .

czy może lepiej wziąć ARCTIC COOLING - Vga Silencer Rev.3 i czym on się różni od wyzej wymienionych modeli.

Z góry dzięki!!!

:unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle to ja sam wiem. a wszyscy wiemy ze w internecie różne rzeczy piszą.

Chodziło mi też o opinie użytkowników. Hałas, wydajność, problemy, obroty, wykonianie, jaki do mojej karty najlepszy... tego typu rzeczy.

Edytowane przez adi_em

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VGA Silencer rev.3 będzie pasował na tego radka, bo sam mam takiego z tym silencerem, ATI Silencer 1 nie będzie pasował (2 elementy karty przeszkadzają).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, rev 3.0 jest tania i dobra, masz regulacje obrotów, na najniższych obrotach jest niesłyszalny, a na normalnych też cichy. Te nowe silencery nie mają takie regulacji i są głośniejsze. Poza tym taki silencer obniża sporo temp. rdzenia grafy. Moim zdaniem za tak niską cenę jest to najlepsze chłodzenie do radków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi