Skocz do zawartości
fes

Pare Podstawowych Pytan...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jedno pytanko czy te procesy sa jakimis spywarami: PIB.exe , realsched.exe , WSup.exe , WToolsA.exe i TBPS.exe???

I jeszcze mam jedna prosbe czy zna ktos jakas stronke tak jak mks-vir zeby mozna bylo skanowac swoj komputer online?? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli znasz język angielski to google są też świetne same w sobie do wyłapywania i ręcznego usuwania takiego świństwa - wystarczy że wpiszesz np. WSup.exe w googlach i rozpoczniesz szukanie, żeby znaleźć np. taką stronkę z opisem: stronka z google

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PIB.exe - spyware, zbiera co ogladasz w necie, robi twooj profil uzytkownika i odsyla na serwer macierzysty :D fajne nie :D

realsched.exe - programik odpowiedzialny za update'y RealPlayera - wylaczyc

WToolsA.exe - spyware, reklamy i to co powyzej

WSup.exe - zmienia ci ustawienia IE a konkretniej chyba ustawia ci inna strone startowa

TBPS.exe - hmmmm...... nie mam pojecia ale lepiej usunac :lol:

na przyszlosc polecam www.processlibrary.com lub www.google.pl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki, za szybka odpowiedz... :wink: I jeszcze mam takie pytanko czy jest gdzies jakis spis niebezpiecznych, podejrzanych procesow, czy wyszukiwanie pojedyncze jest jedyna mozliwoscia... :razz:

Edytowane przez fes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze polecam LavaSoft Ad-Aware SE Profesional on sobie spokojnie radzi z dziwnymi wpisami do rejestru. Tak szczerze powiedziawszy to jeszcze sie nie zawiodlem a startup menager pokazuje mi zawsze to samo, przy powlanczanych procesach rowniez. Dzieki temu programikowi jestem naprawde spokojny (jak narazie , na wszystko znajduja sposoby) ale sam sie uaktualnia i wogole go zachwalam :) POLECAM. Do tego Easy cleaner sie przydaje do cyzszczenia rejestru z niechcianych i nieuzywanych wpisow calkiem pryzdatne narzedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki, za szybka odpowiedz... :wink: I jeszcze mam takie pytanko czy jest gdzies jakis spis niebezpiecznych, podejrzanych procesow, czy wyszukiwanie pojedyncze jest jedyna mozliwoscia... :razz:

1289291[/snapback]

wchodz na powyzsza stronke i sprawdzaj procesy... to chyba najprostsza metoda :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi