fes Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Mam jedno pytanko czy te procesy sa jakimis spywarami: PIB.exe , realsched.exe , WSup.exe , WToolsA.exe i TBPS.exe??? I jeszcze mam jedna prosbe czy zna ktos jakas stronke tak jak mks-vir zeby mozna bylo skanowac swoj komputer online?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Procesy jak najbardziej podejrzane bo to widać na 1szy rzut oka. A skanery onlie wystarczy poszukac tu: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=skaner+online&lr= Do tego jeszcze Ad Aware, HiJack, SpyBot itp itd.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Jeżeli znasz język angielski to google są też świetne same w sobie do wyłapywania i ręcznego usuwania takiego świństwa - wystarczy że wpiszesz np. WSup.exe w googlach i rozpoczniesz szukanie, żeby znaleźć np. taką stronkę z opisem: stronka z google Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 i w dziale darmowe oprogramowanie tam masz skanery on-line plus darmowe antyviry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkRaven Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 PIB.exe - spyware, zbiera co ogladasz w necie, robi twooj profil uzytkownika i odsyla na serwer macierzysty :D fajne nie :D realsched.exe - programik odpowiedzialny za update'y RealPlayera - wylaczyc WToolsA.exe - spyware, reklamy i to co powyzej WSup.exe - zmienia ci ustawienia IE a konkretniej chyba ustawia ci inna strone startowa TBPS.exe - hmmmm...... nie mam pojecia ale lepiej usunac :lol: na przyszlosc polecam www.processlibrary.com lub www.google.pl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fes Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 (edytowane) Dzieki, za szybka odpowiedz... :wink: I jeszcze mam takie pytanko czy jest gdzies jakis spis niebezpiecznych, podejrzanych procesow, czy wyszukiwanie pojedyncze jest jedyna mozliwoscia... :razz: Edytowane 21 Lutego 2005 przez fes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
]Abe[ Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Szczerze polecam LavaSoft Ad-Aware SE Profesional on sobie spokojnie radzi z dziwnymi wpisami do rejestru. Tak szczerze powiedziawszy to jeszcze sie nie zawiodlem a startup menager pokazuje mi zawsze to samo, przy powlanczanych procesach rowniez. Dzieki temu programikowi jestem naprawde spokojny (jak narazie , na wszystko znajduja sposoby) ale sam sie uaktualnia i wogole go zachwalam :) POLECAM. Do tego Easy cleaner sie przydaje do cyzszczenia rejestru z niechcianych i nieuzywanych wpisow calkiem pryzdatne narzedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkRaven Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Dzieki, za szybka odpowiedz... :wink: I jeszcze mam takie pytanko czy jest gdzies jakis spis niebezpiecznych, podejrzanych procesow, czy wyszukiwanie pojedyncze jest jedyna mozliwoscia... :razz: 1289291[/snapback] wchodz na powyzsza stronke i sprawdzaj procesy... to chyba najprostsza metoda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...