york Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Przy instalowaniu xp z sp1 z plyty startowej wyskakuje mi taki komunikat NON-EMULATION BOOTING. Plyta jest sprawdzona na innych komputerach i w 100 % dziala. Zrobilem kolejna plytke z nowym obrazem plytyxp i znow dziala na innych kompach a u mnie wyskakuje ten sam komunikat. W biosie mam wszytko ustawione tak jak trzeba. Naped CD dziala bezproblemowo i czyta wszystkie plytki. Mam inna instalke xp bez sp1 i ja wczytuje przy restarcie. Czy moze byc tak iz moj bios nie butuje plyt wypalonych przez nowe wersje Nero ? Odrazu pisze ze nie mam flopa w laptopie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOOMER_KOMMITED Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 wersja nero wedlug mnie nie ma nic do rzeczy najprawdopodobniej cos jest nie tak z instalka moze nie jest kompatybilna z twoim laptopem sprubuj zainstalowac z sp 2 odrazu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 To raczej cdrom nie radzi sobie z bootowaniem z tak zrobionej plyty. http://old.bink.nu/bootcd/ <- zobacz czy dobrze wszystko zrobiles. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
york Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 To raczej cdrom nie radzi sobie z bootowaniem z tak zrobionej plyty. 1289758[/snapback] Wszystko mam ustawione jak w opisie. Zrobilem jeszcze kolejne plytki ktore dzialaja na innych kompach a u mnie nadal wyskakuje ten sam komunikat. Cd jest raczej ok , bo wszystkie inne plytki butujace jakie posiadam dzialaja.Niedawno tez robilem Ultimate boot Cd i Hiren boot cd . Moja plyta z xp rowniez butuje sie.Problem pojawil sie przy plytach xp z sp1. Przy robieniu plyt z sp1 korzystalem z gotowych plikow (obraz plyty) Pliki byly dobre bo plytki dzialaja. Ostatnia szansa to chyba zrobienie obrazu z mojej plytki xp Mam soft IsoBuster ktorym mozn zrobic obraz plyty. Soft ten zapisuje obraz jako pliki img. Czy nero z samego pliku img poprawnie zrobi boot cd ? nie musi byc jeszcze plik ccd ? Jak najlepiej to zrobic ? Chce pobraz booty z mojej plytki z xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...