Skocz do zawartości
Jackob

Palomino

Rekomendowane odpowiedzi

cze wszystkim sluchajcie mam taki maly problem otoz nie wiem jak dowiedziec sie dokladnie jaki mam model procka(ATHLON XP 1700 ) tzn z jakiej on jest serii PAlomino, Thorton itd. W programach sprawdzających takie rzeczy podaje mi nazwe procka jako AThlon MP w ogole:) No i wtedy podje mi ze mam PAlomino:( Mam wiec dwie prosby- 1 to pytanie jak dokladnie dowiedziec sie o model procka w kompie i wogole czym rozni sie palomino od innych XP?? a 2 to jesli juz faktycznie okaze sie ZE to palomino to prosilbym o wasze spostrzezeniaz osnosnie podkrecania tych prockow(slyszalem ze z tym ciezko). dziekli z gory pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cpuz - pokaze jakiego masz proca

palaminio moze 100mhz wiecej zapewne z niego wycisniesz ;]

mp to mulit procesors a to zazwyczaj palaminio ... jak Ci sie uda to sprzedaj one chyba byly drozsze od zwyklych i spraw sobie cos normalnego

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem Athlona XP 1600+(1.4GHZ) i na Shuttle AK31 po zmianie fsb na 146MHZ udało się uzyskać 1800+, a stabilne fsb miałem do 149MHZ.

A odnośnie czym się różni no to:

1. Jest wykonany w 0.18mikrona

2. Grzeje się bardziej

3. Słabo się podkręca

4. ma napeicie 1.75V(inne mają mniej chyba)

5.Maksymalna temperatura wynosi bodajże 95 stopni C - także chłodzenie nie musi być za 100zeta:P

6. No i chyba najważniejsze, to to, że jest to chyba pierwsza wersja Athlonów XP i dlatego ten proc ma słabe wyniki techniczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam to co w podpisie i krecić sie da tylko trza mocno z temperatura walczyćja z 1800+ doszłem do 1990 mhz ALE TO JUŻ NIE STABILNE PODEJRZEWAM ŻE POWYZEJ 2,2V I PONIŻEJ ZERA stopni to by odzyskał wigor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...