Jackob Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 cze wszystkim sluchajcie mam taki maly problem otoz nie wiem jak dowiedziec sie dokladnie jaki mam model procka(ATHLON XP 1700 ) tzn z jakiej on jest serii PAlomino, Thorton itd. W programach sprawdzających takie rzeczy podaje mi nazwe procka jako AThlon MP w ogole:) No i wtedy podje mi ze mam PAlomino:( Mam wiec dwie prosby- 1 to pytanie jak dokladnie dowiedziec sie o model procka w kompie i wogole czym rozni sie palomino od innych XP?? a 2 to jesli juz faktycznie okaze sie ZE to palomino to prosilbym o wasze spostrzezeniaz osnosnie podkrecania tych prockow(slyszalem ze z tym ciezko). dziekli z gory pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 (edytowane) cpuz - pokaze jakiego masz proca palaminio moze 100mhz wiecej zapewne z niego wycisniesz ;] mp to mulit procesors a to zazwyczaj palaminio ... jak Ci sie uda to sprzedaj one chyba byly drozsze od zwyklych i spraw sobie cos normalnego Edytowane 21 Lutego 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lori129 Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Ja miałem Athlona XP 1600+(1.4GHZ) i na Shuttle AK31 po zmianie fsb na 146MHZ udało się uzyskać 1800+, a stabilne fsb miałem do 149MHZ. A odnośnie czym się różni no to: 1. Jest wykonany w 0.18mikrona 2. Grzeje się bardziej 3. Słabo się podkręca 4. ma napeicie 1.75V(inne mają mniej chyba) 5.Maksymalna temperatura wynosi bodajże 95 stopni C - także chłodzenie nie musi być za 100zeta:P 6. No i chyba najważniejsze, to to, że jest to chyba pierwsza wersja Athlonów XP i dlatego ten proc ma słabe wyniki techniczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 ja mam to co w podpisie i krecić sie da tylko trza mocno z temperatura walczyćja z 1800+ doszłem do 1990 mhz ALE TO JUŻ NIE STABILNE PODEJRZEWAM ŻE POWYZEJ 2,2V I PONIŻEJ ZERA stopni to by odzyskał wigor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 mam podobny sprzet jak kolega wyżej ale jakoś za cholere nie moge obczaić jaki mam ten model procka :/ bo jakoś słabiutko mi sie kręci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...