daFojtek Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 mam pytanko chcialem odpalic gre EXPENDABLE z Bump Mappingiem w wersji Enviromental sciagnmolem sobie pacza a tu jeb taki chu... wielki wyskoczylo mi ze nie mam karty Matroxa. Moze ktos wie czy da sie to jakos odpalic?? jaeli tak to prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Moze radeon 9000 nie obsluguje srodowiskowego mapowania wybojow na Twoich sterownikach poprawnie. Jakie masz stery ? A wogole to po co sciagales patcha ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Moze radeon 9000 nie obsluguje srodowiskowego mapowania wybojow na Twoich sterownikach poprawnie. Jakie masz stery ? A wogole to po co sciagales patcha ? obsluguje na 100% a sciagalem po to ze w normalnej wesji jest tylko Bump Mapping w wersji EMBOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Moze radeon 9000 nie obsluguje srodowiskowego mapowania wybojow na Twoich sterownikach poprawnie. Jakie masz stery ? A wogole to po co sciagales patcha ? obsluguje na 100% a sciagalem po to ze w normalnej wesji jest tylko Bump Mapping w wersji EMBOS EMBOS to jest wlasnie enviromental bumb mapping :) Czyli srodowiskowe mapowanie wybojow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Moze radeon 9000 nie obsluguje srodowiskowego mapowania wybojow na Twoich sterownikach poprawnie. Jakie masz stery ? A wogole to po co sciagales patcha ? obsluguje na 100% a sciagalem po to ze w normalnej wesji jest tylko Bump Mapping w wersji EMBOS EMBOS to jest wlasnie enviromental bumb mapping :) Czyli srodowiskowe mapowanie wybojow. no dobra powim tak taki chodzi mi o taki bumpmapping jak ma matrox czy radeon czy chocby geforce od 3 zaczynajac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Moze chodzi Ci o szescienne mapowanie wybojow (cubic) ? Zreszta gf3 w zwyz maja kazdy rodzaj mapowania wybojow. Srodowiskowe, szescienne, DOT3 - nie wiem czy jakiegos jeszcze nie wymienilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Moze chodzi Ci o szescienne mapowanie wybojow (cubic) ? Zreszta gf3 w zwyz maja kazdy rodzaj mapowania wybojow. Srodowiskowe, szescienne, DOT3 - nie wiem czy jakiegos jeszcze nie wymienilem. no co ty nie wiesz jakim bum mappingiem sie podniecali wszyscy jak wyszedl MATROX Milenium G-400?? wlasnie o ten mi chodzi to jest jakies envmap. To jest taki bump Mapping jak 4 z 4 testow Bump mappingu w 3D Marku 2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Moze chodzi Ci o szescienne mapowanie wybojow (cubic) ? Zreszta gf3 w zwyz maja kazdy rodzaj mapowania wybojow. Srodowiskowe, szescienne, DOT3 - nie wiem czy jakiegos jeszcze nie wymienilem. no co ty nie wiesz jakim bum mappingiem sie podniecali wszyscy jak wyszedl MATROX Milenium G-400?? wlasnie o ten mi chodzi to jest jakies envmap. To jest taki bump Mapping jak 4 z 4 testow Bump mappingu w 3D Marku 2000 Caly czas o tym mowie :) W matrox G400 EMBOS bylo nowoscia (srodowiskowe mapowanie wybojow). Jedna z pierwszych gierek ktore to wykorzystywala byla Expendalbe i na kazdym gf od 3 wzwyz to dziala. Podejrzewam, ze r9000 tez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Moze chodzi Ci o szescienne mapowanie wybojow (cubic) ? Zreszta gf3 w zwyz maja kazdy rodzaj mapowania wybojow. Srodowiskowe, szescienne, DOT3 - nie wiem czy jakiegos jeszcze nie wymienilem. no co ty nie wiesz jakim bum mappingiem sie podniecali wszyscy jak wyszedl MATROX Milenium G-400?? wlasnie o ten mi chodzi to jest jakies envmap. To jest taki bump Mapping jak 4 z 4 testow Bump mappingu w 3D Marku 2000 Caly czas o tym mowie :) W matrox G400 EMBOS bylo nowoscia (srodowiskowe mapowanie wybojow). Jedna z pierwszych gierek ktore to wykorzystywala byla Expendalbe i na kazdym gf od 3 wzwyz to dziala. EMBOS to co innego to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o najbrzydziej wyglądające z tych wszystkich a to wz Matroxa to inne i strasznie power-żerne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 EMBOS to jest wlasnie enviromental bumb mapping :) Czyli srodowiskowe mapowanie wybojow. Tak, tak, oczywiście. A Britney Spears nie ma sztucznych cycków... Emboss to dużo prymitywniejsze mapowanie wybojów od EMBM. Co do Expendable, to zawsze ta gra miała jakieś problemy z obsługą EMBM na kartach nie-Matrox. Ale prawdę mówiąc niedo dawno rypałem w Expendable... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Jednak wiem co pisze. Srodowiskowe mapowanie wybojow to ktore jest w G400 to inaczej environmental bump mapping i ono bylo wykorzystywane w tej grze. I myslalem o EBMP a nie o EMBOS - juz mi sie jebja te nazwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Jednak wiem co pisze. Srodowiskowe mapowanie wybojow to ktore jest w G400 to inaczej environmental bump mapping i ono bylo wykorzystywane w tej grze. I myslalem o EBMP a nie o EMBOS - juz mi sie jebja te nazwy.embos bump mapping to EMBOS a enviromental mapped bump mapping to EMBM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Jednak wiem co pisze. Srodowiskowe mapowanie wybojow to ktore jest w G400 to inaczej environmental bump mapping i ono bylo wykorzystywane w tej grze.Nie wiesz co piszesz, bo twierdzisz że EMBM (Environment-Mapped Bump Mapping) = EMBOSS (Emboss Bump Mapping). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 environmental bump mapping to EMBOS a enviromental mapped bump mapping to EMBMBzdury, polecam to: http://www.3dconcept.ch/artikel/bump/ Tylko zarzućcie jakiegoś translatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 environmental bump mapping to EMBOS a enviromental mapped bump mapping to EMBMBzdury, polecam to: http://www.3dconcept.ch/artikel/bump/ Tylko zarzućcie jakiegoś translatora.hmmmm anie widziales ze zmienilem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 hmmmm anie widziales ze zmienilem??Nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 hmmmm anie widziales ze zmienilem??Nie.no to trudno w kazdym bac razie nadal jestem ciekaw czy jest jakas mozliwos uruchomienia tego EMBM na radku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Jednak wiem co pisze. Srodowiskowe mapowanie wybojow to ktore jest w G400 to inaczej environmental bump mapping i ono bylo wykorzystywane w tej grze.Nie wiesz co piszesz, bo twierdzisz że EMBM (Environment-Mapped Bump Mapping) = EMBOSS (Emboss Bump Mapping). Nie, nie mysle tak i nie twierdze. Pomylilem nazwe EMBOS z EMBM. Na poczatku urzywajac tej nazwy daFojtek mnie zmylil. Mialem G400 i dokladnie znam jego funkcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Kiedy ta gierka wychodziła to tylko Matroxy obsługowały tą technologię środowiskowego mapowania wybojów. Producenci gierek chyba nie brali pod uwagę innych kart. Chyba że jest jakiś najnowszy patch. Wygląda na to że musisz miec matroxa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Kiedy ta gierka wychodziła to tylko Matroxy obsługowały tą technologię środowiskowego mapowania wybojów. Producenci gierek chyba nie brali pod uwagę innych kart. Chyba że jest jakiś najnowszy patch. Wygląda na to że musisz miec matroxa :DPrzecież masz Millennium II :) Hehe... Ja w drugim kompie mam Matrox'a Mystique z 2MB na pokładzie :) Ale jakość 2D ma miodzio... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Kiedy ta gierka wychodziła to tylko Matroxy obsługowały tą technologię środowiskowego mapowania wybojów. Producenci gierek chyba nie brali pod uwagę innych kart. Chyba że jest jakiś najnowszy patch. Wygląda na to że musisz miec matroxa :DPrzecież masz Millennium II :) Hehe... Ja w drugim kompie mam Matrox'a Mystique z 2MB na pokładzie :) Ale jakość 2D ma miodzio... Taak mam (chwilowo). Ale myślałem o G400. No ale matroxy wymiatają, jakośc grafy super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Mam ta gierke i mialem tez Matroxa G400 (btw zajebista karta). Patch byl robiony (na 99,9%) tylko pod ta karte. A wygladalo to calkiem niezle chociaz i bez tego gierce wiele pod wzgledem wygladu nie brakowalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 troche stary topic aler go odswierze :) ludzie udalo mi sie wrescie odpalic gre z bump mappiniem matroxa :) jak sa jacys chetni to powiem jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 No to może mi powiesz, jak tego dokonałeś, puki jeszcze gierki nie mam?;) No i skad masz patcha? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 no dobra wrzucam na serwa :) TU dziala na orginalnej wersji a jak jest na kopi zapasowej to pojecia nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Wielkie dzięki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 no i jak sprawdzales? dobrze Ci dziala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 jeszcze nie mam gry, ale już niedłgo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 No i nie daję rady gry wogóle uruchomić :? Jakiś błąd zapisu (brak BDF) i tyle było :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 a zainstalowales wszystko tak jak trzeba? najpierw pacz dodajacy do gry EMBM a pozniej exe ktory nie sprawdza zgodnosci karty graficznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...