KOLO Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Witam Jak w temacie moj kumpel ma 80Gb baracude od okolo 2 miechow. Okolo dwa tygodnie temu dysk zaczal bardzo glosno chodzic jak na barcude sprawdzilismy ja programem seatool i wyskoczylo takie cos : ten dysk zawiera bledy fizyczne , zglos sie jak najdzybciej do autoryzowanego serwisu Segate (po ang. of course). Pierwsza rzecza jaka zrobil zawiozl dysk do serwisu dali nowy( bo tamtego podobno nie dalo sie naprawic) i ten nowy dysk chodzil okolo dwoch tygodni gdy przed dwoma dniami zaczal chodzic glosno. kupel dzisiaj zawiozl dysk do serwisu i powiedzieli ze ma sobie wymienic tasme?! 8O. IMHO to jest wina asusa A7V-333 lub zasilacza rubikon(codeshit) 300W Moze wiecie co jest grane?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 moze sprawdz dysk u siebie na swojim kompie :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Skoki napięcia, nawet b małe są dla dysków bardzo niepożądane i szkodliwe. Dodatkowo - wiem z praktyki - że jak zasilacz zaniża napięcie to dysk może zacząć się bardzo mocno grzać, a temperatura nie jest tu wskazana. Jednak zawsze jest szansa, że kolega miał qurewskie szczęsie i dostał akurat te dyski, które z rachunku prawdopodobieństwa/niezawodności są dyskami które padną w serii :twisted: Ryzyko kupującego cokolwiek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 a mi dzisiaj na b IV 80 gb wyskoczyly bady :( :( :( :( :( :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLO Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Dodatkowo - wiem z praktyki - że jak zasilacz zaniża napięcie to dysk może zacząć się bardzo mocno grzać, a temperatura nie jest tu wskazana. Rzeczywiscie jego dysk bardzo sie grzal w programie hddtemp. mial 43C na tym pierwszym dysku bo na drugim nie bylo sprawdzane. Gdy na mojej barcudzie 60GB mialem 24C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Bedzie krotko wina Codeshita , tak sie sklada ze kumpel mial tak samo :( . Nowa Barracuda i bady po 3 tyg , tyle ze u niego po sformatowaniu bady zniknekly, a zasilacz teraz kupil sobie zajebisty i wszystko dziala spoko . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajus! Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 już od jakiś 5 miesięcy(wtedy kupiłem) moja baracuda ma 41-44stopnie i działa i pracuje bez jakich kolwiek problemów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 już od jakiś 5 miesięcy(wtedy kupiłem) moja baracuda ma 41-44stopnie i działa i pracuje bez jakich kolwiek problemów Bo B4 spokojnie 48 stopni zniesie , ale lepiej zeby wiecej nie miec . Duzo zalezy od obudowy i jak jest wentylowana , a jezeli za cholere nie mozecie zmniejszyc temperatury to polecam sunona na 5 V polozyc na niej i 35 stopni murowane :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Rzeczywiscie jego dysk bardzo sie grzal w programie hddtemp. mial 43C na tym pierwszym dysku bo na drugim nie bylo sprawdzane. Gdy na mojej barcudzie 60GB mialem 24Cskad mozna wziac hdd temp?? jakis link plisss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 skad mozna wziac hdd temp?? jakis link plisss http://private.peterlink.ru/tochinov/DTemp/DTemp.zip (moze by to tak dac do FAQ?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 no to daj... ja osobiście wole SpeedFan - a www.almico.com - swietny bo poza tym oferuje funkcje regulacji prędkości wentylatora (inaczej bym chyba ogłuchł od tego CrystalOrba i otwartej budzie :) - a u mnie b4 - 40gb@performance nie ma wiecej jak 35*C - wczoraj kopiowałem 6gb plików *.wav z fodleru do folderu w obrębie tej samej partycji i nie wyszło więcej niż 33*C. zasilacz jakiś shit :( ale nie codegen :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 qwa a mi sie windows XP syuypnął bo poszło sie rąbać 0,29MB dysku ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 A ja mam na mojej Barracudzie IV 60GB temp okolo 40 stopni. Na rqzie wszystko dziala cool i jestem bardzo zadowolony :D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 już od jakiś 5 miesięcy(wtedy kupiłem) moja baracuda ma 41-44stopnie i działa i pracuje bez jakich kolwiek problemów Moja BIV 80GB tak samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukuest Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Moja 40tka 27-32 stopnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerwaz Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 U mnie jest 21*ale mam wentyl pod dyskiem z przodu obudowy . Małe pytanko co zrobic gdy zmieniaja sie takie parametry jak: -RawReadErrorRate -SeekErrorRate Kilkia razy w tygodniu a dyszczor nowy (1 miesiac uzytkowania) Nie znam sie na tym (slyszalem ze powinny sie zmieniac raz czy dwa razy w roku a nie co tydzien)Badow nie ma !O co tu chodzi?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 no to daj... ja osobiście wole SpeedFan - a www.almico.com - swietny bo poza tym oferuje funkcje regulacji prędkości wentylatora (inaczej bym chyba ogłuchł od tego CrystalOrba i otwartej budzie :) - a u mnie b4 - 40gb@performance nie ma wiecej jak 35*C - wczoraj kopiowałem 6gb plików *.wav z fodleru do folderu w obrębie tej samej partycji i nie wyszło więcej niż 33*C. zasilacz jakiś shit :( ale nie codegen :)ze sie tak spytam poza konkursem po co kpiowales mozna chyba przeniesc no nie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 A na mojej barakudzie 1 mozna jakos badac temp??????jesli tak to jakim programem????/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...