SpiderMAN Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Mam taki dziwny problem, instaluje swierzego Windowsa XP PL konfiguruje wszystko, instaluje Norton SysytemWorks 2003 wiadomego pochodzenia ;) i po kilku dniach przestaje calkowicie dzialac mi siec, tzn. interfejs sieciowy jest ok zadnych problemow sprzetowych, konfliktow , i.t.p., ale netu nie ma, ani local ani interka -calkowity dead (objawia sie to tym, ze chocbym adresy IP i bramki ustawil recznie we wlasciwosciach polaczenia dalej nie pojawia sie adres IP, jak jest ustawione DHCP - tak jest u nas w sieci defaultowo - nie pobieraz mi adresu IP z serwera), probowalem przeinstalowac sieciowke - NIC, probowalem roznych cudow z odinstalowywaniem protokolow sieciowych i tez nic. Glownym podejrzanym jest NSW 2003 ze wzgledu na to, ze przy poprzedniej wersji tj. 2002 Professional nie bylo takiego problemu, przy tej wystapil juz drugi raz w Ciagu dwoch tygodni, reinstalacja nie wchodzi obecnie w gre, wszystko z systemem wyglada na dobre. Tylko ta kaszanka. Oswieccie mnie czy mam racje co do tego NSW 2003? Moze ktos mial taki sam lub podobny problem? PISZCIE PLEASE! Niezadowolony z aktualnego przebiegu sprawy, klepiacy pod Linuxem Mandrake 9.0 - z tego akurat jestem zadowolony, SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Co to nikt nie wie jak mi pomoc? Ej ludzie postarajcie sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Zainstluj Windowsa Xp i nie instaluj Norton SystemWorks 2003. I okarze się czy chodzi. Jak tak to mamy winowajce.... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Zainstluj Windowsa Xp i nie instaluj Norton SystemWorks 2003. I okarze się czy chodzi. Jak tak to mamy winowajce.... 8) Nie wiem czy dobrze doczytales, poprzednia wersja chodzila ok bez zarzutu, a reinstalka nie wchodzi obecnie w rachube. Odinstalowanie nie pomogla za poprzednim razem, zaraz sprawdze czy tym razem tez nie pomoze. Moze macie jeszcze jakies pomysly??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Masz w tym pakiecie NSW - Personal Firewall ? Mi podobne problemy robił właśnie Norton Personall Firewall 2003. Ewentualnie masz jakąś skopaną wersję tego NSW 2003 (o ile w ogóle to on jest powodem twoich problemów). Dodam tylko, że ja również mam WindowsXp i NSW 2003 - i jest ok (NSW tego samego pochodzenia) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Masz w tym pakiecie NSW - Personal Firewall ? Mi podobne problemy robił właśnie Norton Personall Firewall 2003. Ewentualnie masz jakąś skopaną wersję tego NSW 2003 (o ile w ogóle to on jest powodem twoich problemów). Dodam tylko, że ja również mam WindowsXp i NSW 2003 - i jest ok (NSW tego samego pochodzenia) :) Norton Personal Firewall 2003 mialem kiedy pierwszy raz wystapil ten problem, teraz juz nie mam go. Uzywam Zone Alarm Pro. Podejrzewam tutaj o te miszungi NSW 2003. Dzieki, ale dalej nie wiem jak to rozwiazac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...