Skocz do zawartości
SpiderMAN

HELP! Dziwny problem prawdopodobnie z NSW 2003

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki dziwny problem, instaluje swierzego Windowsa XP PL konfiguruje wszystko, instaluje Norton SysytemWorks 2003 wiadomego pochodzenia ;) i po kilku dniach przestaje calkowicie dzialac mi siec, tzn. interfejs sieciowy jest ok zadnych problemow sprzetowych, konfliktow , i.t.p., ale netu nie ma, ani local ani interka -calkowity dead (objawia sie to tym, ze chocbym adresy IP i bramki ustawil recznie we wlasciwosciach polaczenia dalej nie pojawia sie adres IP, jak jest ustawione DHCP - tak jest u nas w sieci defaultowo - nie pobieraz mi adresu IP z serwera), probowalem przeinstalowac sieciowke - NIC, probowalem roznych cudow z odinstalowywaniem protokolow sieciowych i tez nic.

Glownym podejrzanym jest NSW 2003 ze wzgledu na to, ze przy poprzedniej wersji tj. 2002 Professional nie bylo takiego problemu, przy tej wystapil juz drugi raz w Ciagu dwoch tygodni, reinstalacja nie wchodzi obecnie w gre, wszystko z systemem wyglada na dobre. Tylko ta kaszanka. Oswieccie mnie czy mam racje co do tego NSW 2003? Moze ktos mial taki sam lub podobny problem? PISZCIE PLEASE!

Niezadowolony z aktualnego przebiegu sprawy, klepiacy pod Linuxem Mandrake 9.0 - z tego akurat jestem zadowolony, SpiderMAN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstluj Windowsa Xp i nie instaluj Norton SystemWorks 2003. I okarze się czy chodzi. Jak tak to mamy winowajce....  8)

Nie wiem czy dobrze doczytales, poprzednia wersja chodzila ok bez zarzutu, a reinstalka nie wchodzi obecnie w rachube. Odinstalowanie nie pomogla za poprzednim razem, zaraz sprawdze czy tym razem tez nie pomoze. Moze macie jeszcze jakies pomysly???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz w tym pakiecie NSW - Personal Firewall ? Mi podobne problemy robił właśnie Norton Personall Firewall 2003. Ewentualnie masz jakąś skopaną wersję tego NSW 2003 (o ile w ogóle to on jest powodem twoich problemów). Dodam tylko, że ja również mam WindowsXp i NSW 2003 - i jest ok (NSW tego samego pochodzenia) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz w tym pakiecie NSW - Personal Firewall ? Mi podobne problemy robił właśnie Norton Personall Firewall 2003. Ewentualnie masz jakąś skopaną wersję tego NSW 2003 (o ile w ogóle to on jest powodem twoich problemów). Dodam tylko, że ja również mam WindowsXp i NSW 2003 - i jest ok (NSW tego samego pochodzenia) :)

Norton Personal Firewall 2003 mialem kiedy pierwszy raz wystapil ten problem, teraz juz nie mam go. Uzywam Zone Alarm Pro. Podejrzewam tutaj o te miszungi NSW 2003. Dzieki, ale dalej nie wiem jak to rozwiazac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi