DJAnt Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Witam. Mam problem z updatowaniem biosu do mojej plyty glownej Soltek SL-75mrn-L utworzylem dyskietke startowa, wgralem bios +awdflash restartuje komputer ladnie wczytuje wszystko z dyskietki startowej, daje mu polecenie aby otworzyl awdflasha, wpisuje nazwe biosu, enter, "czy zapisac stary bios?", klikam nie i nagle wychodzi do wiersza polecen .... no i na tym sie skonczyl moj udpate .... wiecie moze co jest tego przyczyna ze niechce zaktualizowac ?? help.... --------------------- jesli byl juz taki post to bardzo przepraszam ale mam teraz pewnie jeszcze jakies 5 sek i mi sie komp zwiesi (mam jakiegos trefnego teraz.....) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 przywróciłeś oczywiściewartości default w BIOS przed próbą flashowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJAnt Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Oczywiscie, wszystko jest na ustawieniach standardowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Przyczyna jest to, ze masz zla dyskietke systemowa lub ochrone biosu przed zapisem, ale raczej to pierwsze. Zrob tak: Sciagnij sobie ten obraz dyskietki http://www.abitfaq.it/Files/drdflash.exe Uruchom samo sie nagra, dograj do tego awdflash i plik z biosem, odpal z niej komputer i wpisz: awdflash plikznowymbiosem.bin kopia.bin /sy /py (nazwy plikow zmien na swoje tylko kopia.bin zostaw jak jest) To samo wgra bios i zrobi kopie oryginalnego biosu na dyskietce pod nazwa kopia.bin, na wszelki wypadek sprawdz czy nie masz na plycie zworki chroniacej bios przed zapisem, w instrukcji powinno byc wszystko opisane, tylko nie pisz ze nie masz bo jest na stronie producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJAnt Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 okej dzieki juz dalem rade, wpisalem w dosie tak: "awdflash.exe bios.bin /Py /Sn" i poszedl :) dziekuje Wam za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...