FREE_USER Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 czy jest możliwe korzystanie z tej usługi bez używania programu tpsa i certyfikatów dostarczonych wraz z nim . Tzn . interesuje mnie sama autoryzacja (np. user:xxxxxxxxx@tpnet.pl pass:yyyyxxxx) Czy to jest możliwe bez certyfikatu który tpsa daje z tym śmiesznym programikiem ??? Czy też musi on być zainstalowany(certyfikat) i wtedy to (np. user:xxxxxxxxx@tpnet.pl pass:yyyyxxxx) dopiero zadziała Jak to jest z tą :-) TPSĄ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Może ktoś zna odpowiedz na moje pytanie :?: Pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Ja nie używam tego progsa. Bo zresztą pod XP nie dziala 8O Normalnie musisz się recznie zarejestrować (jest specjalna stronka - łaczysz się wtedy raz przez specjalny bezplatny numer dostepowy i tam dokonujesz rejestracji) potem dostajesz login i hasło i tworzysz normalne polaczenie dial-up tylko innym numerem. 0202130 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Ja nie używam tego progsa. Bo zresztą pod XP nie dziala 8O Normalnie musisz się recznie zarejestrować (jest specjalna stronka - łaczysz się wtedy raz przez specjalny bezplatny numer dostepowy i tam dokonujesz rejestracji) potem dostajesz login i hasło i tworzysz normalne polaczenie dial-up tylko innym numerem. 0202130 Tak to wiem stronka to : http://www.xl.wp.pl wiem już o jej istnieniu tylko mam pytanie dotyczące tego certyfikatu dostępnego wraz z płytką od TPSY czy on też jest wymagany do poprawnego funkcjonowania tego pakietu :?: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Ja nie używam tego progsa. Bo zresztą pod XP nie dziala 8O Normalnie musisz się recznie zarejestrować (jest specjalna stronka - łaczysz się wtedy raz przez specjalny bezplatny numer dostepowy i tam dokonujesz rejestracji) potem dostajesz login i hasło i tworzysz normalne polaczenie dial-up tylko innym numerem. 0202130osz fak...a co jesli laczylem sie przez 0202122? normalnie mi naliczal? bo dopoki mialem win98 to korzystalem z tego programu, ale w xp normalnie lacze, tyle tylko ze z tym loginem i haslem ktore dostalem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Ja nie używam tego progsa. Bo zresztą pod XP nie dziala 8O Normalnie musisz się recznie zarejestrować (jest specjalna stronka - łaczysz się wtedy raz przez specjalny bezplatny numer dostepowy i tam dokonujesz rejestracji) potem dostajesz login i hasło i tworzysz normalne polaczenie dial-up tylko innym numerem. 0202130osz fak...a co jesli laczylem sie przez 0202122? normalnie mi naliczal? bo dopoki mialem win98 to korzystalem z tego programu, ale w xp normalnie lacze, tyle tylko ze z tym loginem i haslem ktore dostalem... Niestety tak :cry: Pozdrawaim :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Ja używam pakietu bez żadnych certyfikatów i innego badziewia od TPSA. Zainstalowałem to tylko raz, żeby się zarejestrować. Jak dostałem login i hasło to wszystko odinstalowałem i stworzyłem sobie nowe połączenie dial-up i wszystko mi działa bez problemu. PS. szybki__ masz pecha, bo tylko połączenia z 0202130 są rozliczane w pakiecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Ja używam pakietu bez żadnych certyfikatów i innego badziewia od TPSA. Zainstalowałem to tylko raz, żeby się zarejestrować. Jak dostałem login i hasło to wszystko odinstalowałem i stworzyłem sobie nowe połączenie dial-up i wszystko mi działa bez problemu. PS. szybki__ masz pecha, bo tylko połączenia z 0202130 są rozliczane w pakiecie. A jak odinstalowałeś certyfikaty(nie program) 8O 8O 8O P.S Nadal nie wiem czy jest potrzebny certyfikat :x :x :x (nawet jeśli łączysz się przez usera : xxxxxx@tpnet.pl i pass: xxxxxxxx) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Trochę źle się wyraziłem :oops: Dokładniej to nie odinstalowałem tylko zbiegło się to akurat z przesiadką z Win98SE na WinXP. Czyli zarejestrowałem się w Win98SE i trochę pointernetowałem i zaraz potem instalowałem WinXP. Sorki za wprowadzenie w błąd. W WinXP nic już z tej płytki od TPSA nie instalowałem i wszystko chodzi OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Trochę źle się wyraziłem :oops: Dokładniej to nie odinstalowałem tylko zbiegło się to akurat z przesiadką z Win98SE na WinXP. Czyli zarejestrowałem się w Win98SE i trochę pointernetowałem i zaraz potem instalowałem WinXP. Sorki za wprowadzenie w błąd. W WinXP nic już z tej płytki od TPSA nie instalowałem i wszystko chodzi OK. O.K dzięki lecz nadal jestem w punkcie "0" :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Jakie certyfikaty - nic nie rozumiem 8O W czym masz problem ?? Zadnych certyfikatów nie instalujesz - robisz normalne połączenie z pod numer 0202130 i username user:xxxxxxxxx@tpnet.pl i swoje hasło. Nic więcej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Jakie certyfikaty - nic nie rozumiem 8O W czym masz problem ?? Zadnych certyfikatów nie instalujesz - robisz normalne połączenie z pod numer 0202130 i username user:xxxxxxxxx@tpnet.pl i swoje hasło. Nic więcej :D Z programikiem od TPSA dostarczone są tez certyfikat (podobno) :wink: . Są w osobnym pojedynczym pliku u mnie nazywa się on (02_04_25installsignet.exe w katalogu certyfikat na CDROMie od TPSY) i moje pytanie to czy one tez są wymagane nawet jeśli nie kożystamy z Wannado syfu :evil: P.S przeszukując rejestr znalazłem ciekawe informacje ten program jest napisant przez Francuski TeleCOM i nazywa się modyfikuje ustawienia IE :x ciekawe co jeszcze potrafi robić to małe gówienko :x :x :x sory za ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anik12 Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 czy jest możliwe korzystanie z tej usługi bez używania programu tpsa i certyfikatów dostarczonych wraz z nim . Tzn . interesuje mnie sama autoryzacja (np. user:xxxxxxxxx@tpnet.pl pass:yyyyxxxx) Czy to jest możliwe bez certyfikatu który tpsa daje z tym śmiesznym programikiem ??? Czy też musi on być zainstalowany(certyfikat) i wtedy to (np. user:xxxxxxxxx@tpnet.pl pass:yyyyxxxx) dopiero zadziała Jak to jest z tą :-) TPSĄ Korzystam z tej usugi bez żadnego programu telekompromitacji i wszystko jest OK. Dotychczas nie miaem żasnych problemów . Pozdrawiam i życzę super konkurencji która zmiecie z rynku Tpsa :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Jeszcze raz Ci piszę że nie potrzebujesz żadnych certyfikatów ani nic z ich płyty! Dzwoniłem do pomocy technicznej TPSA i powiedzieli mi to samo. Ten programik jest tylko dla "zielonych" ludzi, którym ma ułatwić skonfigurowanie połączenia z netem. A certyfikat to sam nie wiem po co jest, ale do poprawnego działa na pewno nie jest wymagany. Może np. jak się wchodzi na ich stronę z pocztą (www.xl.wp.pl) to nie potrzeba za każdym razem klikać 2 razy że się akceptuje jakiś wyskakujący certyfikat, bo ja tak mam. Ale nie korzystam z tej strony często więc mi to nie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Ja nie używam tego progsa. Bo zresztą pod XP nie dziala 8O Normalnie musisz się recznie zarejestrować (jest specjalna stronka - łaczysz się wtedy raz przez specjalny bezplatny numer dostepowy i tam dokonujesz rejestracji) potem dostajesz login i hasło i tworzysz normalne polaczenie dial-up tylko innym numerem. 0202130osz fak...a co jesli laczylem sie przez 0202122? normalnie mi naliczal? bo dopoki mialem win98 to korzystalem z tego programu, ale w xp normalnie lacze, tyle tylko ze z tym loginem i haslem ktore dostalem... NIE TYLKO TY SIĘ ZA PSZEPROSZENIEM WJEBAŁEŚ - no to jestem KUPĘ FORSY DO TYŁU sorry za bluzg , ale nie wytrzymałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 po obliczeniach wyszło mi gdzieś 250-300 zeta "dopłaty" WWWRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR :evil: :evil: :evil: czemu mi to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o przysłali przed sesją?????? rzuciłem w kąt (dobrze , że nie do kosza) ten badziew i się nie przejmowałem :evil: :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Jeszcze raz Ci piszę że nie potrzebujesz żadnych certyfikatów ani nic z ich płyty! Dzwoniłem do pomocy technicznej TPSA i powiedzieli mi to samo. Ten programik jest tylko dla "zielonych" ludzi, którym ma ułatwić skonfigurowanie połączenia z netem. A certyfikat to sam nie wiem po co jest, ale do poprawnego działa na pewno nie jest wymagany. Może np. jak się wchodzi na ich stronę z pocztą (www.xl.wp.pl) to nie potrzeba za każdym razem klikać 2 razy że się akceptuje jakiś wyskakujący certyfikat, bo ja tak mam. Ale nie korzystam z tej strony często więc mi to nie przeszkadza. No to fajnie 8) 8) 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...