Skocz do zawartości
Moog

Kalkulator Naukowy

Rekomendowane odpowiedzi

No własnie chodze po allegro i poszukuje kalkulatora naukowego do 40 zł... i zastanawiam się między FX-350MS a FX-85MS .. Funkcje identyczne ... zauważyłem że tylko baterią się różnią ... na korzyść tego drugiego. Który wziąśc i dlaczego ? A może coś innego do 4 dyszek polecicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy do czego potrzebujesz ten kalkulator. Jak sie wybierasz na uczelnię techniczną (lub już na niej studiujesz), a szczegónie elektronikę/elektrotechnikę, to te kalkulatory będa bezużyteczne - nie działają na liczbach zespolonych.

Moim zdaniem lepiej dozbierać do stówy i kupić coś w pełni funkcjonalnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy do czego potrzebujesz ten kalkulator. Jak sie wybierasz na uczelnię techniczną (lub już na niej studiujesz), a szczegónie elektronikę/elektrotechnikę, to te kalkulatory będa bezużyteczne - nie działają na liczbach zespolonych.

Moim zdaniem lepiej dozbierać do stówy i kupić coś w pełni funkcjonalnego.

1294241[/snapback]

Dokładnie jestem na pierwszy roku Technikum ZSE w Białymstoku , w klasie T.Elektronik :/ to poleć coś w miare dobrego ale jak najtańszego :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgfadzam sie z przedmowca....

zainwestuj w cos lrepszego

od tych co podales to juz chyba citizen srp-80 lepszy...a nie msuze oddawac ze nie jest to kalkualtor z najwyzszej polki......

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42815838

mzoe nie koneicznie taki, ale kup cos w tym stylu.....

mam od chyba 6, lub wiecej lat kalkulator graficzny sony....ciagle dziala i ciagle odkrywam w nim nowe funkcje.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Np ten

http://www.kalkulatory.pl/kalkulatory_poka...p?id=277&kat=36

Z Casio chyba najtańszy będzie

Są jeszcze podobne modele ok 10 i 20 zł droższe. Z tych bym wybierał - sprawdzone, popularne i trwałe.

Dla ciebie w kontekscie przyszłych studiów bardzo ważne sa liczby zespolone, liczenie tego na piechotę jest makabryczne, a w elektronice i telekomunikacji występuja w obliczeniach często i gęsto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acha czyli zwracać uwagę na to czy posiada funkcje obliczania liczb zespolonych, a poza tym ? Jakbyście zapodali kilka linków z allegro to byłoby świetnie, bo narazie kalkulator mi był potrzebny tylko do większych podstawowych działań :? Ale rzeczywiście jak kupować to juz na dłuższy okres

Edit.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42394936 ten mi starczy ? Co o nim powiecie

Edytowane przez Sphinx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi