Skocz do zawartości
andar

Asus A7n8x Deluxe Problem.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ... na poczatku przepraszam ze moze powtorze pytanie ale archiwum jest tak wielkie ze nie sposoobgo calego przejzec. a moze ktos mi szybko odpowie i bedzie mozna zlikwidowac temat

Pyt. Posiadam plyte Asus a7n8x deluxe. Athlon 2.8 BOX ram 512 / 333

i tu pojawia sie poroblem .. oturz zjawisko wyglada nastepujaco ..

jak ustawiam normalne taktowanie ( chyba tak sie to nazywa ) plyta widzi procesor jako 2.8 bios tak pokazuje.

to po starcie systemu nastepuje nagla zwiecha .. nawet sie nie zdazy uruchomic ...

jak przestawie na nizsze .. bios pokazuje mi procesor jako 2.2 ( 1.7 ) komp dziala stabilnie ...

ale szkoda mi bo trace moc procka ..

podejzewam RAM bo to stara dzialajaca mi jeszcze na Duronie 1.2 przy jakims ECSie kosc.

i teraz pytanko .. czy ktoorys z updatow biosow do mojej aktualnej plytki przewidywal naprawe takiej awarii

czy podejrzewacie cos innego ... jesli potrzebne by byly do analizy problemu jakies dodatkowe informacjie dajcie

znac podam je jak najszybciej ...

z goory dzieki ... ( bo po co mialbym wydawac kase na nowy ram jesli to np. wina plyty czy coos w tym stylu )

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsza sprawa jest OBSZERNY topic o A7n8x mogles zamiast robic nowy topic dopisac pytanie do tamtego ale spox

problemow moze byc wiele np ram nie wytrzymuje fsb 333 9 czemu ?? bo tak ma ) albo zasilacz masz za slaby ktory nie jest w stanie obsluzyc calego sprzety na 100%

po starcie systemu nastepuje nagla zwiecha

ale moze konkretniej , pokazuje ci sie bllu skrin, czy po prostu staje?? czy sie resetuje?

a i jeszcze jedno asus ma problemu z niektirymi koscmi 512, jest napisane na 1 stronie topiku o nim ( ale to sie tyczylo 400mhzercowych )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale moze konkretniej , pokazuje ci sie bllu skrin, czy po prostu staje?? czy sie resetuje?

wyskakuje blue screen ... z bledem windows dotyczacym pamieci ...

nie pamietam numeru bledu ... ale po sprawdzenie w liscie bledow wynikalo ze to cos z pamiecia ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak btw ... jaka powinna byc temperaturka na takim procku ... optymalna bo nie wiem czy mi sie sqbaniec nie grzeje za bardzo ... bo tak 51 stopni .. przy uruchominym tylko Hardware monitor w Biosie to chyba troksze sporo ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...