Skocz do zawartości
forest kila zbila

Najlepsze Z Najtańszych, Co Wybrać...

Rekomendowane odpowiedzi

jesli - sprawdził byś je na 220 2,85v, wyniki były by hmm mniej więcej cl2-3-3 t1 w dualu,podał bys na jakich kostkach są zbudowane, do tego był byś skłonny sprzedać 2x512 za 520zł i na dodatek do poniedziałku rapra nic by nie znalazł to bym pomyślał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mysle nad nowymi pamiecimi. Moge na nie wydac 650zl oczywiscie chodzi o 2x512 ;]. Hynixy odpadaja, nie chce mi komp wstac z nimi :(. Najlepiej jakby chodzily dobrze od 220 do 240mhz. Mysle nad DDR Corsair Value Select 1 GB (2x512MB) DDR-400 CL2.5(mile widziane jakies wyniki oc. Moge kupic na nie radiatorki, ale nie wiem czy to cos da), lub kupic geil dualpak tych z niebieskimi radiatorami ale one max 220 co da sie znich wycisnac. Kingmaxy DDR500 ciezko dostac za ta cene, wiec dawajcie jakies ciekawe linki do sklepow.

Edytowane przez kurde_men(GROUND)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawa ma się tak - sprzedawca pisze :

Spokojnie działaja na CL-2 i 230MHz czyli jako DDR460 bez podnoszenia napięcia.

Testowane przy wielogodzinnej pracy.

z drugiej strony pytałem Rapry jako że przez jego ręce trochę tych kostek przeszło i raczej ich nie poleca do oc...

inaczej mówiąc - ptak wie ;) zastanawiam się nad ich zakupem, kusi i cena i fakt że TCCC potrafią przebijać się przez 250mhz... tylko nie każde.. biorąc pod uwagę zakładany budżet poza kupnem pamięci mógł bym wymienić przeszkadzającego w OC asusa na np. nf7..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testowałem kilka Samsungów i max na 2.8V szły 228 zalozyłem radiatory na nie i poszły 233 ale to modół 256 kupiony jako oem lepsze chyba od tych Blitz testowałem drugą kośc 256 ni max poszła 225 <_< :wink: co prawda na nforce 2 na nforce 3 niby szła 230 tylko ja nie mam w domu AMD 64 :D :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trochę odświeże temat , porzyczyłem sobie ostatnio od kuzyna ze sklepu 3 kostki blitz 256/400 3-4-4-8 jedna z nich była naprawdę zajefajna poniżej wyniki

276

Dołączona grafika

280

Dołączona grafika

290

Dołączona grafika

to wszystko tylko przy 2.8 V przy większym woltażu nie kręciła się za dobrze

niestety nie miałem czasu żeby pokatować kostki primem ani memtestem only 3dm01 poszedł wyglądało to całkiem stabilnie, jak ktoś ma możliwość testowania tych kostek niech to zrobi bo widać że czasem mozna ładnie trafić, aha pozostałe już nie były takie piękne max co wycisnąłem to jakieś 240 ale nie testowałem ich zbyt mocno ponieważ kostki miałem tylko chwile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem kiedys fajna kostke Kingmaxa PC2700 , ktora do 230 dochodzila na cl 2.5 (256Mb)

Teraz mecze sie z moim dualem :/ ogolnie 1gb na NF2 to jest loteria straszna :(

Na moich Hynixach dochodze do 240 i ani mhz wiecej . Zobacze co da zmiana biosu na cpc off , ale z kolei musialbym nadrobic konkretnie Mhz zeby wyrownac starte w wydajnosci :/ I pewnie bedzie trzeba timingi poluzowac a to juz znowu spadek...

Chyba sobie Vitesty strzele albo cokolwiek innego na na Tccd zeby chodziac ze 240 robic przy CL2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi